La primera pedra de l'hospital Vicente Ferrer es posarà a principis del 2011


  • Comparteix:

L'hospital públic Vicente Ferrer, que donarà servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, entrarà en funcionament el 2013 com un nexe d'unió entre els Centres d'Atenció Primària (CAP) i l'hospital de Terrassa. El nou equipament sanitari, que es començarà a edificar a Rubí el primer trimestre del 2011, gairebé dos anys més tard de la previsió inicial, tindrà 25 llits de mitja estada i permetrà practicar cirurgia sense ingrés. L'obra i l'equipament de l'hospital compta amb una inversió total de 45 milions d'euros que finançarà i gestionarà Mútua Terrassa.

L'hospital comptarà finalment amb 25 llits de mitja estada, en comptes dels gairebé 200 que s'havien previst inicialment, 33 consultes, 13 gabinets, 33 boxes d'urgències, sis quiròfans i 16 punts de diàlisi. El model final d'aquest hospital ha anat variant des que el 2006 es va decidir construir a uns terrenys de Rubí i ha passat d'un hospital de referència a un centre que està de camí entre un CAP i un hospital com el que ja existeix a Terrassa.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat durant la presentació del projecte arquitectònic, el nou model que està adoptant la salut pública catalana.

Marina Geli

Urgències d'alta resolució, en traumatologia, pediatria i observació. Amb personal altament capacitat. Quiròfans, cirurgia major i menor. Àrea de diagnòstic.


Geli ha afegit que l'hospital Vicente Ferrer també tindrà consulta externa amb gabinets resolutius i inclourà hospitalització sociosanitària.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat pel nou pas fet pel govern de la Generalitat en matèria sanitària. Recoder ha afegit que espera el dia de col·locació de la primera pedra.

Lluís Recoder

Desitjar que arribi el dia de la primera pedra. Quan poses la primera pedra ja saps que el projecte algun dia s'acaba.


L'hospital Vicente Ferrer és un projecte arquitectònic de Corea&Moran que s'estructurarà en tres plantes i un espai per a aparcament. L'edifici s'ha concebut seguint paràmetres d'eficiència energètica i sostenibilitat. Escoltem Lluís Moran.

Lluís Moran

No es pot pensar una arquitectura prèvia sense saber-ne el lloc. El valor paisatgístic ens crea una dels aspectes fonamentals, la volutat d'integració topogràfica del projecte.


El nou hospital s'obrirà a la ciutadania per donar resposta a una població de 200.000 habitants que minimitzaran els desplaçaments a Terrassa als estrictament necessaris que requereixin atenció d''alta complexitat'. El centre sanitari comptarà amb especialitats de traumatologia i pediatria, així com analítica bàsica i exploracions radiològiques bàsiques. L'àrea de llits per a observació serà per una estada màxima de 48 hores.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com que "Vicente" Ferrer?. Vicenç Ferrer va nèixer a Barcelona i la seva fami.lia es originària de Gandia (Pais Valencià). A més ell sempre es va fer dir VIcenç. A que ve ara aquest canvi de nom?.

Raül Grangé. Enviat el 20/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.