El CAC posa Cugat.cat com exemple de televisió de futur a Catalunya


  • Comparteix:

Cugat tv ha servit d'exemple per mostrar les oportunitats que ofereix la televisió per protocol d'internet (IP) en la jornada de debat 'Més enllà de la TDT', que ha reunit aquest dimarts professionals del món de la comunicació al Palau Robert, a Barcelona. La trobada, organitzada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha arribat a la conclusió que el sistema de televisió per internet s'imposarà a l'actual model de la Televisió Digital Terrestre (TDT). La necessitat d'una convergència tecnològica és una altra de les qüestions que apunta el futur de la comunicació.

La jornada ha tractat els canvis que ha experimentat el món de la comunicació en els darrers temps i les oportunitats que ofereix la televisió per IP en particular. Les ponències han anat a càrrec de representants de les grans corporacions públiques de mitjans de comunicació, com RTVE i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), mitjans online com Vilaweb i productores com Lavinia. L'únic mitjà local convidat pel CAC ha estat Cugat.cat, que ha participat en una taula rodona amb presència de les empreses Abertis Telecom i Activa Multimedia Digital, a més de la Xarxa Audiovisual Local.

Els experts han pronosticat una convergència en aquest sistema que reduirà l'actual diversitat de plataformes. Al seu torn, els creadors de continguts han pronosticat 'la mort' de la TDT a mans del sistema IP.

El conseller del CAC Santiago Ramentol ha elogiat l'orientació innovadora del projecte de Cugat.cat, que ha qualificat de pioner. Sobre el futur de la televisió, Ramentol considera que seran els usos socials els que marcaran la substitució d'un sistema per un altre.

Santiago Ramentol

Ens trobem davant d'una situació molt complexa. Hem de rebaixar les expectatives i veure quins usos fa la societat de la tecnologia.



Per exemplificar aquesta revolució tecnològica, el CAC ha convidat Cugat.cat a explicar la seva experiència en aquest camp. La directora del grup de comunicació multimèdia, Mònica Lablanca, ha posat de manifest l'esforç que ha suposat la transformació de Ràdio Sant Cugat en Cugat.cat, i ha marcat les línies que seguirà el grup en el futur.

Mònica Lablanca

No ens limitem territorialment. Una de les millores que volem fer és la televisió pel mòbil, que ens farà replantejar-ne els usos.





Els assistents han coincidit a destacar que en un futur pròxim una sola pantalla reunirà les possibilitats que avui estan disperses en diversos dispositius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.