Recoder: 'Estem preparats per afrontar l'arribada del risc d'incendis'


Temes relacionats

135 hectàrees de la serra de Collserola, preparades per afrontar la campanya d'incendis ( 8/jun/10)

Els punts claus del Parc de Collserola ja estan a punt per afrontar la campanya d'incendis ( 4/jun/10)


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, Lluís Recoder i Ramon Viladrich han comparegut davant els mitjans

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, Lluís Recoder i Ramon Viladrich han comparegut davant els mitjans

Sant Cugat reforça la prevenció d'incendis en un estiu especialment marcat per la massa forestal caiguda a causa de la nevada d'aquest hivern i les ventades de l'any anterior. La tasca preventiva, on han participat diverses entitats, s'ha centrat en el manteniment de franges de seguretat estratègiques, la recuperació de camins i l'arranjament del ferm. El dispositiu de vigilància incorpora novetats per millorar la resposta a possibles urgències.

Les tasques per adequar l'entorn de la ciutat de cara a l'arribada de les altes temperatures es van iniciar a finals de març arran de la important nevada. La recuperació de les franges de seguretat, la neteja dels camins i la retirada d'arbres en rieres i torrents són les accions encaminades a disminuir la combustibilitat i que han suposat un cost pel consistori de 317.564 euros.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que la ciutat està preparada per afrontar l'estiu.

Lluís Recoder

Estem preparats per afrontar els riscos. Hem adoptat les mesures necessàries i tenim els efectius.


El cos de bombers presenta novetats per millorar l'eficàcia i la seguretat de les seves intervencions. Es reforçarà l'estructura de comandament i es millorarà la visió aèria en temps real amb la incorporació de càmeres de nova generació. Els vehicles terrestres i aeris s'equiparan, a més, amb nous instruments de seguiment GPS, i també es milloraran les comunicacions i la logística.

El cap del parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha explicat que els fets d'Horta de Sant Joan han obligat a extremar les precaucions.

Ramon Viladrich

Aquest any incorporem recursos per afrontar els incendis amb millors garanties. No es poden repetir successos com els de l'any passat.



La campanya de prevenció implica dispositius de l'Ajuntament, del Consorci del Parc de Collserola, de l'Associació de Defensa Forestal (ADF), dels Bombers de la Generalitat, de l'EMD de Valldoreix i de voluntaris.

Tot i l'esforç realitzat per les diferents administracions, Recoder ha aprofitat la presentació per recordar que considera insuficients les tasques de neteja dels boscos ja que encara queden grans quantitats d'arbres caiguts a Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.