Sant Cugat formarà part del Consorci d'Acció Social de Catalunya


  • Comparteix:

La mesura s'ha aprovat al ple

La mesura s'ha aprovat al ple

Sant Cugat s'ha adherit al Consorci d'Acció Social de Catalunya, l'únic ens especialitzat en aquesta matèria a tot el territori català. L'equip de govern assegura que l'adhesió suposarà la millora de la gestió i planificació dels serveis socials de la ciutat. La col·laboració es concretarà al llarg d'aquest any amb la creació d'una base de dades única pels casos de violència de gènere, cursos de treball per a un nombre determinat d'aturats i la promoció de l'autonomia personal a domicili. La proposta s'ha aprovat aquest dilluns al ple sense els vots d'ICV-EUiA ni del PSC.

La tinenta s'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha concretat a la sessió plenària què suposarà per Sant Cugat l'adhesió al Consorci d'Acció Social de Catalunya.

Carmela Fortuny

Optimitzarem dels recursos en matèria social i millorarem el propi 'know how' amb les innovacions del consorci i l'intercanvi de bones pràctiques.



ICV-EUiA i el PSC han votat en contra de la mesura al perquè creuen que suposa un distanciament entre el consistori i els usuaris de serveis socials, i un cost innecessari. El regidor ecosocialista Xavier Boix ha afirmat que les funcions i recursos que proporciona el consorci ja es reben d'altres òrgans, com la Diputació de Barcelona. Escoltem Boix.

Xavier Boix

No veiem clara la necessitat d'adherir-nos al consorci ja que l'Ajuntament ja utilitza els recursos que altres administracions posen a la nostra disposició.



Després de la formalització de l'adhesió i l'aprovació dels estatuts socials del consorci, l'Ajuntament durà a terme un procés d'informació pública de l'actuació que donarà pas a una negociació amb l'entitat dels diferents acords de col·laboració en matèria social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.