La línia del Vallès dels FGC torna a patir aturades per la vaga dels treballadors


Temes relacionats

FGC denuncia que no s'han complert els serveis mínims de la vaga (29/jun/10)


  • Comparteix:

Estació de Volpelleres

Estació de Volpelleres

La línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) torna a estar afectada aquest dimecres per la vaga dels treballadors, que es queixen que són l'única empresa de transport públic que ha patit la tisorada del decret antidèficit. Els serveis mínims preveuen un 50% dels trens durant les hores punta, tot i que ahir Ferrocarrils va denunciar que aquests mínims no es van complir i que els piquets van aturar l'activitat a la plaça de Catalunya, a Barcelona.

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat consideren que amb la tisorada es vulnera el conveni col·lectiu vigent i des dels sindicats UGT, CONC, CGT i SEMAF no entenen el greuge comparatiu que han d'afrontar, ja que FGC és l'única empresa de transport públic inclosa a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) afectada per les mesures del govern per reduir el dèficit públic.

Els sindicats denuncien que aquestes mesures anul·len tot el que han aconseguit els darrers anys amb la negociació col·lectiva. A més, els sindicats asseguren que la companyia està lligada de mans i no té marge de maniobra ja que es tracta d'una acció directa del govern.

Ho ha explicat a Cugat.cat el delegat del comitè d'empresa per la CGT, Dani Montesinos.

Dani Montesinos

El retall salarial és injust i un greuge comparatiu, perquè som l'única empresa del sector on s'apliquen aquestes mesures.



Els sindicats tenen previst repetir les aturades el 20 i 21 de setembre i no descarten emprendre altres mesures de pressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.