Desapareix l'últim boter de la ciutat


  • Comparteix:

Joan Joaquín al seu taller

Joan Joaquín al seu taller

Joan Joaquín, l'última persona de Sant Cugat dedicada a l'ofici de boter, ha mort aquest dijous a la tarda a l'edat de 86 anys. Joaquín, nascut a Barcelona, es va dedicar a la producció de botes de vi al taller que regentava a la rambla del Celler. El funeral se celebrarà aquesta tarda al Monestir de Sant Cugat.

Nascut a Barcelona el 1924, Joan Joaquín va viure la seva infància i adolescència a Mas Rampinyo, a Montcada i Reixach, on va estudiar i aprendre del seu pare l'ofici. Quan va finalitzar el servei militar es va traslladar a Sant Cugat, on es va instal·lar a la fonda Cal Garriga.

Després de casar-se amb Fina Cusó es van establir a la rambla del Celler on va obrir el seu taller.

Ara fa un any, la família va fer entrega a l'Ajuntament dels estris que Joan Joaquín va fer servir fins als any 80 quan va cessar la seva activitat. Aquestes peces es conserven al Museu de Sant Cugat qui preveu utilitzar-les en un futur en una mostra sobre el Sant Cugat contemporani. El funeral ha estat aquesta tarda al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.