Un cooperant de la flota humanitària a Gaza critica l'actuació internacional durant l'abordatge


  • Comparteix:

Els cooperants Manuel Tapial i Laura Arau

Els cooperants Manuel Tapial i Laura Arau

El cooperant de la flota d'ajut humanitari a Gaza que va ser assaltada per l'exèrcit d'Israel el 31 de maig, Manuel Tapial, considera que 'el crim' ha tingut poques conseqüències per part de la comunitat internacional i critica que les relacions amb Israel continuïn 'com si no hagués passat res'. Ell i Laura Arau van ser els dos cooperants catalans que van sobreviure a l'atac i aquest dijous al vespre han estat al Casal de joves de Torreblanca per explicar el seu testimoni.

'Va ser molt intens, molt ràpid, amb molta sang i amb molts ferits'. Així ha descrit el cooperant de Taradell Manuel Tapial el seu testimoni al vaixell 'Mavi Marmara', durant la intervenció contra la 'Flota de la Llibertat', quan transportava ajut humanitari per a Gaza. Tot i l'extrema situació, la calma dels 600 activistes implicats va jugar un paper imprescindible per evitar 'molts més morts', tal com ha destacat Tapial.

Malgrat que ha passat quasi bé mig any des del succés, els dos cooperants recorden amb ràbia el moment. 'Tothom es va omplir la boca condemnant l'atac i lamentant els morts, però les relacions amb Israel continuen com si no hagués passat res', ha explicat el cooperant i ha situat el punt de mira en la comunitat internacional. El 'lobby' sionista està dins dels nostres governs i de la UE i el mercat va per davant dels éssers humans, ha dit.

Manuel Tapial

Esperàvem que la comunitat internacional sabés actuar amb dignitat. Ha demostrat la debilitat de les nostres democràcies.




Durant els gairebé 50 minuts que va durar l'abordatge del vaixell on viatjaven en Tapial i la Laura Arau, es van sentir, segons paraules del tripulant, com els ciutadans de Gaza, 'que no poden sortir per cap de les tres fronteres que tenen i només poden tirar-se la mar'.

L'experiència, tot i la duresa, no els ha tret les ganes d'actuar per la causa propalestina.

Manuel Tapial

Estem promovent una nova flota espanyola que se sumaria a una internacional la propera primavera.






L'atac a la flota d'ajut humanitari va acabar, recordem, amb un total de nou cooperants morts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.