L'ONG 180 Graus alerta que Haití és un 'caos' un any després del terratrèmol


Temes relacionats

L'ONG 180 Graus, amb seu a Sant Cugat, recapta 8.000 euros per Haití ( 4/feb/10)


  • Comparteix:

El terratrèmol va provocar més de 220.000 morts a Haití

El terratrèmol va provocar més de 220.000 morts a Haití

L'ONG santcugatenca 180 Graus alerta que la situació a Haití continua sent 'un caos' quan es compleix un any del terratrèmol. Amb els 23.000 euros recaptats per l'entitat, 180 Graus ha col·laborat en la construcció d'una escola i en l'aixecament d'un mur de defensa al voltant d'un campament. El president de l'ONG, Guillermo Aramburo, ha denunciat a Cugat.cat que hi ha organitzacions que s'estan aprofitant de la situació que viu el país caribeny i ha recomanat que les donacions sempre es facin a ONG de confiança.

Fa un any una tremolor de terra de set graus va provocar més de 220.000 morts a Haití i va deixar un milió i mig de damnificats. Un any després del terratrèmol, la situació al país centre-americà és dramàtica amb 800.000 persones vivint actualment en camps de refugiats, segons càlculs de l'ONU.

L'ONG local 180 Graus va recaptar més de 23.000 euros pels damnificats del terratrèmol i va viatjar a Port-au-Prince durant una setmana per controlar l'arribada de l'ajut. El president de l'entitat, Guillermo Aramburo, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' la feina que ha fet l'ONG amb aquests diners.

Guillermo Aramburo

Hem construït un mur per evitar robatoris i violacions. També hem construït dues aules per a una escola.



180 Graus alerta d'actituds poc ètiques per part d'algunes ONG que treballen a Haití i recomana que els donants facin les seves aportacions econòmiques a entitats que puguin fer seguiment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.