Els Gausacs expliquen la història dels castells a l'ANC


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

La xerrada ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Què són els castells i com s'han desenvolupat des de la seva creació, ara fa dos segles, fins al gran moment actual amb la declaració de la festa castellera com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquest és el recorregut que han explicat a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) l'excap de colla dels Gausacs Marc Maymó i la cap de comunicació de la colla local, Aina Serra. Una cinquantena de persones han assistit a la xerrada organitzada per l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.

Els dos membres dels castellers de Sant Cugat han explicat aquest dimecres a l'ANC què són els castells i què hi ha al darrera d'una activitat que es va començar a gestar a principi del segle XIX.

Maymó ha destacat la capacitat d'adaptació dels castells com una de les claus de la seva supervivència.

Marc Maymó

Els castells han tingut la virtut de saber-se adaptar als temps que els ha tocat viure. Aquest fet els ha permès ser ara una activitat moderna i els ha fet sobreviure.



La conferència dels camises verdes ha anat precedida de la projecció del vídeo preparat per la candidatura castellera per optar a la distinció de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, que va ser atorgada finalment a final de 2010.

Mig centenar de persones han assistit a la xerrada d'aquest dimecres a l'ANC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.