El renovat parc de l'Hort de l'Abat millora la visibilitat del Monestir


  • Comparteix:

Els santcugatencs ja poden tornar a gaudir del passeig l'Hort de l'Abat - Jardins del Paga-li Joan, a l'entorn del Monestir, després de les obres de remodelació i millora. Una ballada de sardanes ha servit per inaugurar aquest dissabte l'espai, on s'han substituït els elements més deteriorats i s'han eliminat les barreres arquitectòniques. La intervenció, finançada amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) amb un pressupost de més de 261.000 euros, dota el Monestir d'una millor visibilitat.

L'emmalaltiment dels antics plataners i la pèrdua de sòl per la pluja han obligat a fer aquesta remodelació, que també ha de servir per fer l'espai més accessible als ciutadans i convertir-lo en un passeig. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha detallat l'actuació.

Mercè Conesa

La rehabilitació fa un canvi substancial en l'arbrat per l'emmalaltiment dels plataners, que a més tapen la vista i per això hem optat per canviar.


Els nous arbres, 35 lledoners i 14 arbres de Judea, tindran una copa més arrodonida i permetran que es vegi millor el Monestir, principal atractiu de la ciutat. De fet, els jardins del Monestir estan catalogats pel consistori i la Generalitat.

La intervenció paisatgística, que recupera el traçat de l'antiga muralla, també posa solució al drenatge de les aigües per evitar els bassals i dota l'espai de nou mobiliari i infraestructures permanents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.