Rovira: 'L'Europa dels banquers està creant un món d'estúpids permanents'


Temes relacionats

La universitat del segle XXI, a debat amb el professor Joan Rovira (31/mai/11)


  • Comparteix:

El professor d'Història de la Ciència del departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Joan Rovira, assegura que els valors de les humanitats s'han perdut en favor dels interessos polítics i econòmics del sistema. En el marc de la 'Tertúlia amb Amics', Rovira ha destacat que no creure en l'home serà 'el triomf de la barbàrie contra la civilització'.

Les humanitats, que en la seva essència es definiria com la civilitat i la dignitat de l'home, són valors que estan truncats en la societat neoliberal actual. Amb aquesta afirmació, ha començat Joan Rovira la quarta trobada de la 'Tertúlia amb Amics', al Mesón. El desprestigi de les humanitats està causat, segons destaca, per interessos polítics i econòmics, la qual cosa implica la pèrdua de molts valors.

Joan Rovira

Els valors de la civilitat, el criteri, els bons costums, la mesura de les coses i la pietat s'han perdut. Tindrem un món deshumanitzat.


Rovira ha critica amb fermesa l''Europa dels banquers' que 'està creant un món d'estúpids permanents que només es fixa en la cultura de masses'. Per al professor, 'aquesta Europa no creu en l'home, sinó en el mercat' i, com a mostra, destaca el Pla Bolonya.

Joan Rovira

És una grapa neoliberal posada aquí. És l'intent de buscar una unitat de mercat amb criteris econòmics i polítics, i no pas intel·lectuals.



La tertúlia ha comptat amb la presència de personalitats intel·lectuals catalanes com ara el filòsof Pere Lluís i Font i el també filòsof i degà de la Facultat de Comunicació de Blanquerna, Josep Maria Carbonell, entre d'altres.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Quanta raó te el Professor Rovira!!!! quina pena fa la societat avui dia....Uf!nomès compte el vil diner.I aqui hi entra Caixes,bancs peró també inmobiliaries i persones concretes que nomès miren amb tot l´egoisme per ells i no miren el MAL que molt sovint fan a persones indefenses i amb pocs o sense recursos.Parlo per experiència propia dons em trobo ara patint un d´aquests casos,que importa que a mi em costi qüasi la vida o la ruina.... l´excusa que s´em dona es totalment inhumana.Peró i qué? Doncs així anem per vergonya de la Humanitat.

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 1/jun/11


Ah m´he deixat de dir en veu alta.No hi ha ningú que hi posi fí a tota aquesta INJUSTICIA??! S.O.S.!No es pot aturar tanta crueltat? que ningú s´adona que anem cap al caos?Qui ho hagi d´sentir que no faci oides sords SI US PLAU!

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 1/jun/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.