L'equip de govern presentarà una moció per defensar el model educatiu català


Temes relacionats

Somescola.cat demana als consistoris aprovar una moció en defensa de la immersió ( 6/set/11)


  • Comparteix:

Conesa considera imprescindible mantenir la immersió lingüística

Conesa considera imprescindible mantenir la immersió lingüística

L'equip de govern, integrat per CiU, presentarà una moció al ple de setembre a favor de l'actual model d'immersió lingüística a les escoles, amb la confiança que la resta de partits hi votin a favor. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'adhereix a la plataforma 'Somescola.cat', per defensar un sistema que, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat exitós durant tres dècades.

Un dels objectius prioritaris del model educatiu català és i ha estat, segons Conesa, la cohesió social a Catalunya. L'alcaldessa ha assegurat que segregar els infants per raó de llengua 'seria un greu error'. És per aquest motiu que Conesa considera imprescindible donar suport al govern i a la conselleria d'Ensenyament, perquè 'no s'ha de modificar' un sistema que està funcionant bé des de fa 30 anys.

Mercè Conesa

Cal donar suport de manera decidida el govern de la Generalitat. El model d'immersió lingüística ha permés prioritzar la cohesió social a Catalunya.



D'aquesta manera, l'equip de govern s'ha compromés a presentar una moció al ple de setembre, a la qual espera que s'adhereixin 'la resta de partits'. Així, el consistori dóna suport a la plataforma 'Somescola.cat' i insta la resta d'ajuntaments a sumar-se també a aquesta iniciativa de la societat civil en defensa del català com a llengua vehicular a les escoles.

Conesa ha afegit que hauria de ser més prioritari preocupar-se per elevar els nivells acadèmics dels infants o per introduir l'anglès 'de manera primerenca' a les escoles.

L'alcaldessa i tot l'equip de govern donen suport a les manifestacions convocades dilluns, inici del curs escolar, en defensa de l'escola en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.