Uns 1.500 santcugatencs es poden beneficiar del descompte en la factura de l'aigua


  • Comparteix:

Els beneficiaris no pagaran l'increment en el cànon de l'aigua

Els beneficiaris no pagaran l'increment en el cànon de l'aigua

Uns 1.500 veïns de Sant Cugat tenen dret a beneficiar-se del cànon social de l'aigua, segons l'estimació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Es tracta de jubilats majors de 60 anys i unitats familiars amb tots els membres en atur, que no pagaran l'increment del 8'5% en el cànon de l'aigua aprovat aquest juliol pel Parlament. Per acollir-se al descompte cal presentar una sol·licitud.

Els beneficiaris només pagaran el primer tram del cànon amb la mateixa tarifa del 2010 i no se'ls aplicarà l'increment del 8,5%. El descompte s'ha començat a aplicar aquest octubre, tot i que per beneficiar-se cal presentar prèviament una sol·licitud. Fins ara, l'ACA ha rebut 500 peticions a tot Catalunya, dels 400.000 catalans que es poden acollir al descompte.

En el cas de Sant Cugat, l'ACA estima que hi ha 1.500 persones que compleixen els requisits. A més de ser jubilat major de 60 anys o tenir tots els membres de la família a l'atur, els beneficiaris no poden superar en la seva factura el consum estipulat al primer tram, 27 metres cúbics trimestrals. El 65% de la població catalana es troba per sota d'aquests nivells de consum.

El Parlament va aprovar el juliol passat l'increment en un 8'5% del cànon d'aigua com a mesura per compensar el deute acumulat per l'ACA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.