Segon dia de vaga de metges als CAP, amb reprogramació de visites


Temes relacionats

Aturada als CAP de la ciutat per la vaga de metges (15/nov/11)


  • Comparteix:

Vaga de metges

Vaga de metges

Els metges dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat que secunden la vaga continuaran aquest dimecres sense passar visites concertades en protesta per les retallades si es manté el seguiment de la protesta d'ahir. És la segona jornada d'aturada, la qual cosa comportarà que, les visites concertades per aquest dimecres es traslladin a altres dates si el 80% dels facultatius al CAP Sant Cugat i un 100% al CAP Valldoreix continuen de vaga. Mútua Terrassa, gestora dels dos CAP de la ciutat, no ha facilitat dades de seguiment, malgrat la demanda de Cugat.cat.

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha convocat per aquest dimecres una segona jornada de vaga en contra de les retallades decretades per la Generalitat i per reivindicar millores a les condicions laborals del col·lectiu.

El president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix i membre de Metges de Catalunya, Antoni Arévalo, assegurava aquest dimarts a Cugat.cat que la protesta tindrà continuïtat.

Antoni Arévalo

Lluitem per una salut pública de qualitat. Si la Generalitat no fa cap moviment continuarem ambn la protesta.


Les previsions de seguiment de la vaga de cara a aquest dimecres són similars a les xifres de la primera jornada de protestes. Segons han informat responsables dels CAP Sant Cugat i Valldoreix, el 80% dels facultatius del primer centre i el 100% del segon han secundat la vaga. L'alt seguiment de la protesta ha provocat que, malgrat els serveis mínims establerts, moltes de les visites concertades per aquests dos dies s'hagin de reprogramar. Els usuaris han lamentat les molèsties ocasionades, però s'han mostrat comprensius amb el motiu de la vaga. Aquestes són algunes de les opinions recollides per Cugat.cat.

Usuaris

Els metges defensen la seva feina perquè pateixen retallades./ Tenen el seu dret però tots estem perjudicats./ Tinc visita al traumatòleg però haig de demanar una altra que ja serà per a l'any que ve.


Durant la jornada de dimarts, al CAP Sant Cugat només dos dels 10 metges en plantilla han assistit al seu lloc de treball, a banda dels facultatius que complien serveis mínims. A Valldoreix, només han funcionat els serveis mínims decretats per la Generalitat, ja que ha tingut un seguiment total. Pel que fa al Centre Sanitari de la Floresta, un metge ha complert els serveis mínims establerts.

Altres sindicats presents en el sector han criticat la convocatòria d'aquesta vaga. És el cas de CCOO, molt present en el sector sanitari, però amb poca representació entre els facultatius. Aquest sindicat ha titllat la convocatòria de 'xantatge' que posa en perill la unitat d'acció davant les retallades en sanitat. El delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ho ha expressat a Cugat.cat.

Joan Carles Delgado

Estan fent xantatge. Si cadascú va per la seva banda el perjudicat serà l'usuari i el treballador de base.



La previsió de seguiment de la vaga als dos CAP de la ciutat aquest dimecres es preveu que sigui igual o similar al seguiment durant la jornada de dimarts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.