El patrimoni històric de la ciutat és el protagonista de la nova aventura de 'Les Tres Bessones'


  • Comparteix:

La narració de 'Les Tres Bessones i els tresors de Sant Cugat' ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La narració de 'Les Tres Bessones i els tresors de Sant Cugat' ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Conèixer i respectar el patrimoni històric de la ciutat és el missatge del conte 'Les Tres Bessones i els tresors de Sant Cugat', que s'ha presentat aquest dijous a la Casa de Cultura amb una narració adreçada als nens. Aquest és l'11è volum de la col·lecció d'aventures de les famoses trigèmines a Sant Cugat, que l'Ajuntament edita cada any per promoure els valors cívics entre els més menuts. El Museu i el Centre Sanitari Can Móra han col·laborat en l'edició d'enguany, que s'ha acompanyat d'un concurs de fotografia on els infants han enviat les seves imatges davant edificis locals al web Santcugat.cat/tresbessones. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Ja fa 11 anys que l'Ajuntament aprofita l'època nadalenca per editar contes de 'Les Tres Bessones' centrats exclusivament en Sant Cugat. Una col·lecció que ha tractat temes tant diversos com la recollida de la brossa, l'esport o la tinença responsable d'animals i que, enguany, s'ha centrat en el patrimoni històric de la ciutat.

La Casa de Cultura ha acollit aquest dijous la narració de 'Les Tres Bessones i els tresors de Sant Cugat', en un acte on els nens i nenes han estat els principals protagonistes.

'Les Tres Bessones i els tresors de Sant Cugat' convida els més petits a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat a través de les històries de les conegudes germanes, alhora que aprofundeix en els valors cívics i proposa una eina educativa als pares. La tècnica de polítiques socials de l'Ajuntament, Anna Soler, ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat

Anna Soler

A través de la narració del conte de 'Les Tres Bessones' volem fer difusió del llibre i potenciar el patrimoni històric de la ciutat.


El conte, adreçat a nens d'entre tres i set anys, arrenca amb la troballa d'unes fotografies antigues que les tres germanes més famoses de Catalunya descobreixen a les golfes de Can Bell. A partir d'aquí, la seva curiositat les porta a embarcar-se en un recorregut pels indrets de Sant Cugat que mostren les fotografies.

Enguany, el conte de 'Les Tres Bessones' fa una crida a la participació. L'Ajuntament ha proposat un joc per descobrir diferents edificis de la ciutat a través d'un concurs de fotografia. Els nens participants s'han de fotografiar davant dels diferents elements arquitectònics que surten al llibre, disfressats amb una muda típica de l'època en què van ser construïts els edificis.

Entre tots els participants se sortejarà un lot de productes del Museu de Sant Cugat i entrades per a tota la família per a un espectacle de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP). Les instantànies es poden enviar al web Santcugat.cat/tresbessones fins l'últim dia de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.