Opinions enfrontades dels restauradors en el primer any de la llei antitabac


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Els restauradors i clients de Sant Cugat fan un balanç molt positiu de la llei antitabac un any després de l'entrada en vigor de la normativa. Tot i que la llei, que prohibeix fumar en bars, restaurants i sales de festa, ha obligat a fer reformes en alguns locals, els comerciants consultats per Cugat.cat asseguren que no tornarien enrere. D'altra banda, el Gremi de Restauradors del municipi lamenta la pèrdua d'ingressos i recorda que fa un any va demanar a l'Ajuntament la modificació de la normativa d'ocupació de la via pública, amb la intenció de minimitzar els efectes de la llei, i encara no n'ha obtingut resposta.

Un any després de l'entrada en vigor de la llei antitabac, els consumidors de Sant Cugat han modificat els seu hàbits de consum per adaptar-se a la nova normativa. Elements com la terrassa o els productes per endur s'han convertit en els principals aliats dels restauradors de la ciutat, tal com expliquen els responsables del bar Tost i la cafeteria Petritxol a Cugat.cat.

Restauradors

La llei no repercuteix negativament, però canvia hàbits de consum. Voldríem que l'Ajuntament deixés cobrir les terrasses. / A l'estiu, sobretot, és un problema no tenir terrassa.



Tot i la possibilitat que el Partit Popular (PP) derogui la llei antitabac, una de les promeses electorals en la campanya de les eleccions generals espanyoles, els restauradors santcugatencs asseguren que no canviarien els hàbits adquirits en els darrers mesos, perquè el balanç econòmic i social d'aquest primer any és molt positiu. Ho expliquen els propietaris del bar El Desmai i Dehesa Santa Maria en declaracions a Cugat.cat

Restauradors

La gent que entra al bar s'ho combina per poder consumir i sortir a fumar. / Nosaltres ja érem un bar per a no fumadors i això ens ha igualat a la resta.



Els clients de la ciutat també es mostren contents amb la nova normativa, i fins i tot els fumadors afirmen que, tot i que els molesta haver de sortir a fumar a fora, es tracta d'una mesura positiva per a tothom.

Consumidors

Crec que aquesta s'ha d'extendre tot el possible. / La mesura em sembla molt bé, però no estic d'acord amb el cost que han tingut les modificacions necessàries per als establiments.




El Gremi de Restauradors de la ciutat també valora el compliment de la normativa per part de comerços i clients, però lamenta que hi hagi hagut una repercussió econòmica negativa. L'entitat va presentar fa un any una proposta a l'Ajuntament per tal que bars i restaurants ocupessin la via pública i relativitzessin així els efectes de la llei, però asseguren que no n'han obtingut resposta.

El membre de la junta del gremi Víctor Fayos ha comentat la iniciativa.

Víctor Fayos

Vam presentar una proposta entenent que el mobiliari exterior seria més extens i podríem acondicionar l'espai amb estufes i para-sols més grans.



El primer any de vida de la llei antitabac acaba amb un balanç positiu per part de consumidors i clients, tot i que el nou any comença amb un repte per als empresaris i l'administració pública: aclimatar terrasses i zones exteriors dels locals per facilitar el consum entre els clients fumadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.