Bastoners, Geganters i l'Esbart demanen a l'Ajuntament que aposti per les entitats de la ciutat


  • Comparteix:

El primer dels programes ha acollit l'Esbart, Bastoners de Sant Cugat i Geganters

El primer dels programes ha acollit l'Esbart, Bastoners de Sant Cugat i Geganters

Bastoners de Sant Cugat, Geganters i l'Esbart reivindiquen una major implicació de l'Ajuntament en el reconeixement del teixit cultural popular santcugatenc i lamenten les dificultats d'algunes entitats per trobar un espai on ubicar la seva activitat. Ho han exposat al programa 'Tanquem Pinya' de Cugat.cat, que des d'aquest dilluns i durant els tres propers programes, cedirà l'espai a altres col·lectius de la ciutat per reflexionar sobre el seu estat de salut. Les tres entitats han assegurat també que viuen una situació d'optimisme a causa de l'augment de nous membres.

Les entitats que han participat aquest dilluns al programa 'Taquem Pinya' han criticat la manca de implicació de l'Ajuntament pel que fa a temes de cultura popular i tradicional i han reivindicat la necessitat de que Sant Cugat llueixi el seu teixit associatiu i es reconegui des de l'administració la gran tasca que juguen les entitats per, entre d'altres coses, construir una societat més integradora. El president dels Geganters, Carles Falp, ha demanat l'Ajuntament que aposti més per les entitats que treballen a la ciutat.

Carles Falp

Des de l'Ajuntament han d'apostar per les entitats que fan una gran tasca i compta amb molta gent.



Segons han destacat els representants de les tres entitats participants a la tertúlia de 'Taquem Pinya', la Coordinadora d'Entitats de Cultural Popular i Tradicional ha jugat un paper molt important en els últims anys en la pressió que ha exercit davant l'Ajuntament durant les festes majors.

La manca d'espais on ubicar les entitats ha estat una altra de les reclamacions. En aquest sentit, l'Esbart ha lamentat no tenir un local centralitzat on ubicar la seva activitat. Escoltem a la membre de l'entitat Sandra Casat.

Sandra Casat

L'Esbart necessita un espai on trobar-se perquè la gent hi vagi i es pugui trobar.




Els Geganters han reconegut que també necessitarien un espai on assajar i ha assegurat que aquesta manca de local ha frenat, en certa manera, el creixement de l'entitat. No obstant això, les entitats santcugatenques es troben en un òptim estat de salut pel que fa als nous membres.

Segons els representants d'aquestes tres entitats, durant els últims anys han crescut en nombre, la qual cosa els empeny a continuar endavant les seves activitats i reivindicacions. El membre de la junta de Bastoners de Sant Cugat Bernat Picornell s'ha mostrat satisfet pel bon funcionament de l'entitat i, a més, ha destacat la interacció tan positiva que es crea entre tot el teixit associatiu del municipi.

Bernat Picornell

Estem intentant formar un altre grup per aquells que tenen ganes d'agafar els pals de nou. Estem molt contents de tenir tanta interacció amb la resta d'entitats de la ciutat.





El programa 'Taquem Pinya', dirigit per Aina Serra, té previst convidar als estudis de Cugat.cat durant els propers tres programes als Diables, l'Entitat Sardanista, el grup Mediterrània, la Promotora de Festes Locals (Profeslo), els Caparrots, les Gitanes i la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.