Intermón Oxfam ha recaptat 371.000 euros a Sant Cugat en un any


Temes relacionats

Intermón Oxfam apostarà pel projecte 'Creix' per millorar la justícia alimentària (13/gen/12)


  • Comparteix:

Intermón s'ha bolcat en la sequera de la Banya d'Àfrica / Font: Intermón Oxfam

Intermón s'ha bolcat en la sequera de la Banya d'Àfrica / Font: Intermón Oxfam

La secció local d'Intermón Oxfam ha recaptat més de 371.000 euros durant l'exercici 2010-2011. Gairebé 3.000 socis i donants han ofert aportacions a l'entitat solidària a Sant Cugat, que ha destinat la major part de les ajudes a pal·liar els efectes de la sequera a la Banya d'Àfrica i del terratrèmol que va afectar Haití a principis del 2010. Des d'aquest dilluns i fins dissabte, l'associació celebra la Setmana de la Transparència per donar a conèixer les dades de l'últim exercici i fer difusió de les activitats realitzades. La presentació dels comptes a la ciutat tindrà lloc aquest dijous al local del carrer d'Orient.

Els ingressos d'Intermón Oxfam a l'Estat espanyol en el període 2010-2011 han arribat als gairebé 80 milions d'euros, mentre que les despeses han estat de prop de 85 milions. La majoria d'aquests ingressos s'ha destinat a ajudar les persones afectades per la sequera de la Banya d'Àfrica. L'organització estima que més de 13 milions de persones de la regió no tenen ni aigua, ni menjar, ni assistència sanitària bàsica. En total, es calcula que les ajudes han arribat a uns 2,5 milions d'afectats.

El coordinador del comitè local de l'entitat, Antoni Marimon, s'ha mostrat satisfet pels ingressos aconseguits, tot i que reconeix que en temps de crisi és molt difícil captar nous socis.

Antoni Marimon

Hi ha hagut una baixada dels imports que aporten els socis i també ja no s'hi apunten tants com fa uns anys.



L'entitat solidària ha gestionat 94 programes de desenvolupament i acció humanitària a 44 països d'Àfrica, Amèrica i Àsia, que representen més de 500 projectes de cooperació i mobilització social. Tot i això, Marimon reconeix que la situació de la zona de la Banya d'Àfrica no ha millorat gaire.

Antoni Marimon

No es pot dir que hagi millorat gaire. Estem intentant que la gent d'allà tingui aigua i els mitjans sanitaris mínims.



El 66% dels diners que ha ingressat l'entitat són de procedència privada, és a dir, de donacions, herències i llegats. El 34% restant és de procedència pública, amb especial rellevància de les aportacions d'administracions autonòmiques i locals. Durant el 2011, l'organització ha comptat amb l'ajuda de gairebé 225.000 socis i donants de tot l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.