La Guitza aposta per revertir les polítiques agrícoles actuals per assolir la sobirania alimentària


  • Comparteix:

Esther Vivas ha escrit diversos llibres sobre sobirania alimentària

Esther Vivas ha escrit diversos llibres sobre sobirania alimentària

Cal un banc públic de les terres, la prohibició dels transgènics i apostar per una agricultura local per aconseguir una mínima sobirania alimentària. Així ho ha defensant l'experta en el tema Esther Vivas en el marc d'una xerrada organitzada per La Guitza, que ha destacat la importància de decidir sobre allò que mengem sense que vingui determinat pels interessos mercantils de les empreses. A més, ha destacat la necessitat de crear consciència social sobre la sobirania alimentària, perquè aquesta pressioni a la classe política.

Segons l'experta en temes de sobirania alimentària, Esther Vivas, tot i viure en un món d'abundància alimentària, una de cada set persones pateix fam. És per aquest motiu que s'han de revertir les polítiques agràries i alimentàries per posar-les al servei de la gent. Vivas ha explicat què significa el concepte de sobirania alimentària.

Esther Vivas

El nostre sistema agrícola i alimentari ve determinat pels interessos de les empreses. Això explica que ens trobem en una crisi alimentària profunda.




Vivas ha assegurat que cal eliminar l'especulació i el negoci de les terres i garantir el seu lliure accés a través d'un banc públic de terres i apostar per una agricultura local. A més, ha destacat la necessitat de prohibir els transgènics a Catalunya, com s'ha fet a altres països d'Europa, ja que contaminen els models d'agricultura tradicional i ecològica.

L'experta en sobirania alimentària ha assegurat que no hi ha voluntat política per aconseguir revertir les polítiques agrícoles actuals, ja que els governs prioritzen els interessos de les empreses. Per això, ha destacat la necessitat de crear consciència social sobre el tema, perquè la població exerceixi pressió als polítics perquè actuin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.