Els bidonets d'oli de cuina recullen 2.000 litres en tres mesos


Temes relacionats

La màquina de recollida d'oli usat de Valldoreix es trasllada de la plaça de Pompeu Fabra (23/nov/11)

Una taula informativa reparteix bidonets per reciclar l'oli de cuina a la plaça dels Quatre Cantons (14/nov/11)

Valldoreix aposta per la recollida d'oli domèstic usat (26/oct/11)

Nou servei de recollida d'oli usat, amb màquines a vuit punts del municipi (25/oct/11)


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira utilitzant el servei

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira utilitzant el servei

El nou servei de recollida d'oli usat, implantat per l'Ajuntament al novembre, ja està donant els primers resultats. En total s'han recollit 1.969 litres i s'han repartit entre la ciutadania 5.000 bidonets. La màquina instal·lada al Mercat de Pere San és la que ha recollit més litres d'oli usat de cuina, concretament un total de 813 litres.

D'altra banda, amb l'objectiu de seguir ampliant l'ús d'aquest servei, l'Ajuntament ha iniciat una campanya de repartiments de bidonets a través d'un punt informatiu que s'anirà desplaçant pel municipi. Aquest punt, que està obert de nou del matí a tres de la tarda, informarà a la ciutadania sobre aquest sistema de recollida i repartirà bidonets entre aquelles famílies que encara no en disposin.

Aquest punt informatiu ja ha estat als mercats de Torre Blanca i Pere San. De dilluns a dimecres de la setmana vinent, se situarà a la plaça de Coll, i a partir del març se situarà setmanalment a d'altres punts com la plaça d'Octavià, l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la Floresta i la plaça de Josep Playà també d'aquest districte.

El bidonet és un recipient de plàstic, amb capacitat per a un litre, que serveix per recollir l'oli usat de cuina. Una vegada emplenat, el bidonet s'ha de portar a alguna de les vuit màquines de recollida que l'Ajuntament ha instal·lat en diferents punts de la ciutat. La màquina es queda el pot ple i en dispensa un altre de buit i net.

Aquestes màquines estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i contenen indicacions escrites amb braile. Els bidonets es poden anar a buscar a l'oficina Infonet, al Casal de Mira-sol, al centre social de la Floresta, al centre cívic de les Planes o a l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.