La ciutat distingeix Assumpció Esteban pels 35 anys de llibres d'en Teo


Temes relacionats

'Protagonistes' torna a Cugat tv amb nous formats i nous personatges (14/nov/11)

La coil·lustradora del personatge Teo, premiada amb la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts 2010 (11/mai/11)


  • Comparteix:

La cocreadora i il·lustradora d'en Teo, la santcugatenca Assumpció Esteban, ha estat distingida pels Premis Ciutat de Sant Cugat, quan es compleixen 35 anys del popular personatge literari. Al llarg d'aquests anys, Teo ha acompanyat nombroses generacions de nens i nenes amb més de 150 títols. Esteban ha agraït aquest reconeixement de la seva ciutat.

El 1977, la santcugatenca Assumpció Esteban, juntament amb Carlora Goyta i Anna Vidal, va crear el personatge infantil Teo, per ensenyar valors i costums als seus fills. 35 anys més tard, la ciutat ha reconegut aquesta aportació educativa amb un dels Premis Ciutat de Sant Cugat.

La cocreadora i il·lustradora ha assegurat que la seva vida a la ciutat ha estat paral·lela a l'evolució d'en Teo.

Àssun Esteban

Estic emocionadíssima pel guardó, que és molt especial per a mi. Porto 36 anys a la ciutat i la meva vida familiar ha estat paral·lela a la d'en Teo.




En Teo s'ha convertit en aquestes tres dècades en un personatge internacional amb més de 150 títols publicats i traduïts a una quinzena d'idiomes. A més del Premi Ciutat de Sant Cugat que Esteban ha rebut aquest diumenge, la il·lustradora també ha estat guardonada amb altres distincions com la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts 2010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.