Sant Cugat necessitarà, en els propers 10 anys, un total de 14 escoles de primària


  • Comparteix:

Es preveu la creació d'una aula d'acollida d'alumnes immigrants.

Es preveu la creació d'una aula d'acollida d'alumnes immigrants.

L'Ajuntament ha presentat una previsió del mapa escolar municipal futur segons el qual, la ciutat podria necessitar prop de 14 escoles públiques en l'horitzó dels propers 10 anys. D'altra banda, i amb la voluntat d'integrar les persones nouvingudes, el consistori està estudiant la possibilitat d'engegar un pla d'acollida per als alumnes immigrants arribats a mig curs. Aquests són alguns dels temes tractats durant el primer consell escolar municipal del present mandat.

Segons les previsions del consistori, en deu anys el municipi tindrà poc més de 90.000 habitants i això suposarà la necessitat de tenir 14 escoles públiques. D'aquesta manera, s'arribaria a un equilibri del 50 per cent entre les escoles públiques i les privades o concertades.

Aquesta planificació ha estat molt ben rebuda per la coordinadora d'AMPAS de la ciutat, que després d'anys de reclamar que es tinguessin en compte les necessitats futures del municipi, veuen molt positiu que el consistori faci ara aquesta planificació. Ho explica Cristina Hernández, de la coordinadora.

Cristina Hernàndez

L'Ajuntament diu que es vol posar les piles per poder preveure i sol·licitar la construcció de les escoles. El problema que sempre dèiem és que faltava previsió i ara sembla que hi serà.


D'altra banda, i amb la voluntat de donar resposta a les necessitats d'integració de les persones nouvingudes, l'ajuntament ha anunciat també que està estudiant la possibilitat de posar en marxa un pla d'acollida de nouvinguts que els facilitin l'adaptació, sobretot per aquells que arriben a mig curs.

Aquesta iniciativa, promoguda per les pròpies escoles i pel consistori, haurà de comptar amb el consens dels centres educatius i dels serveis socials. Segons la tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, cal anticipar-se a aquestes necessitats.

Àngels Solé

Cal veure els paràmetres per fe runa proposta de pla d'acolida de nouvinguts que ens situi en un posicionament anticipatiu.


Pel que fa a l'inici del curs, la valoració ha estat positiva, ja que segons s'ha explicat, s'han pogut escolaritzar els 121 alumnes que han arribat fora de termini, el 40 per cent dels quals són immigrants europeus o internacionals.

També durant el consell escolar, pares i professors de l'IES Sant Cugat han reiterat la preocupació per l'ajornament de les obres d'adequació del CEIP Pla i Farreras, on s'ha de traslladar l'IES Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.