La Unipau analitza avui el paper dels ciutadans en els nous moviments socials


Temes relacionats

La Unipau inaugura avui la 27a edició del seu curs d'estiu (19/jul/12)

Perceval (Unipau) 'No trobarem la solució màgica, però discutirem' (17/jul/12)

L'estiu de la Unipau analitzarà els moviments socials de l'Amèrica Llatina (14/jun/12)


  • Comparteix:

El Centre Borja acull el curs d'estiu de la Unipau / Font: Jesuites.net

El Centre Borja acull el curs d'estiu de la Unipau / Font: Jesuites.net

La participació dels ciutadans en els nous moviments polítics i socials centra la jornada d'aquest divendres del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El bloc temàtic 'Nova ciutadania, nova política?' proposa diverses conferències i una taula rodona que convidarà els participants a reflexionar sobre els canvis que es produeixen en aquesta zona des de l'última dècada.

La jornada comença a les deu del matí amb la conferència 'Participació: nous moviments socials i xarxes. Món canviant / Món desigual'. La xerrada la impartirà el professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Ricard Gomà. El nacionalisme, la independència i la hipòtesi d'un estat postnacional centraran la següent ponència, que tindrà lloc una hora més tard i anirà a càrrec del catedràtic de Ciència Política de la Universitat del País Basc Pedro Ibarra.

Abans de dinar, a dos quarts d'una, la càtedra de Cultura per la Pau i Drets Humans per la Universitat de Buenos, Aires Gabriela Cauduro, oferirà una anàlisi sobre les polítiques de memòria de la dictadura argentina entre els anys 1976 i 1983. Ja a la tarda, el director general de la Fundació Amèrica Catalunya, Antoni Traveria, presentarà la conferència 'Conseqüències de la peculiar transició política xilena' a dos quarts de cinc de la tarda.

Per finalitzar la jornada, el jesuïta i teòleg J. Ignacio González Faus oferirà a dos quarts de sis una ponència titulada 'La teologia de l'alliberament'. Totes les xerrades tindran lloc al Centre Borja. L'activitat complementària del dia és la projecció del documental 'El Salvador 28 anys després', de Jordi Oriola, a partir de les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.