Els alumnes de l'ETSAV participen fins diumenge al Solar Decathlon Europe


Temes relacionats

Alumnes de l'ETSAV opten pel micromecenatge per la tisorada d'una beca ( 9/ago/12)


  • Comparteix:

La ministra Pastor s'ha interessat pel projecte de l'ETSAV

La ministra Pastor s'ha interessat pel projecte de l'ETSAV

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, presenta aquests dies a Madrid el projecte '(e)co' al concurs Solar Decathlon Europe 2012 que donarà a conèixer els guanyadors el diumenge. El grup de la UPC és l'únic equip català i un dels 20 internacionals que participa al concurs. El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha assistit aquest dijous a l'acte d'inauguració de l'esdeveniment per donar suport al projecte.

El model de casa de baix cost es basa en buscar més eficiència, més prestacions i més confort i utilitzar menys recursos, menys energia i menys cost. La construcció, d'uns 150 metres quadrats té una cuirassa exterior que fa d'hivernacle i un espai interior habitable amb tres mòduls.

50 estudiants del centre, implicats en el projecte, han construït en els últims mesos un hivernacle sostenible que han enllestit durant l'última setmana a la capital espanyola gràcies als 10.500 euros que han aconseguit a partir de microaportacions individuals.

El concurs Solar Decathlon Europe és una competició internacional en la qual universitats de tot el món han de dissenyar, construir i utilitzar cases energèticament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica, que prenen tota la seva energia del sol i estan equipades amb tecnologia que els permet fer un ús més eficient d'aquesta energia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.