Sant Cugat es prepara per fer un simulacre d'inundació


  • Comparteix:

Moment de la reunió a Terrasa / Font: Localpress

Moment de la reunió a Terrasa / Font: Localpress

Sant Cugat és una de les cinc ciutats que simularà l'últim dimarts d'octubre un cas d'inundació amb motiu dels 50 anys de les riuades del Vallès. El simulacre servirà per posar a prova la coordinació entre els diferents efectius d'emergències del municipi i la comarca, i es farà visible amb una mobilització policial a la zona de Can Calopa.

La Direcció General de Protecció Civil i els cossos d'emergències de Sant Cugat, Terrassa, Rubí, Sant Quirze i Castellbisbal simularan activar el pla Inuncat l'últim dimarts del mes simultàniament als cinc municipis. És la primera vegada que es fa una prova d'aquesta magnitud des de les riuades del 1962.

El tècnic de Protecció Civil de l'Ajuntament Antoni Royo ha explicat a Cugat.cat que la zona que podria quedar afectada per una inundació és la Riera de Rubí, i que per això la simulació es farà sobre la zona de Can Calopa. Royo ha avançat que durant el simulacre un dispostiu policial es desplaçarà a la zona i es donaran consells d'autoprotecció i consignes d'evacuació a la població.

Antoni Royo

La zona més afectada seria la riera de Rubí, per això farem el simulacre a Can Calopa. S'informarà i es donaran els consells adequats.


Aquest dimarts s'ha fet una reunió entre els cinc municipis que faran el simulacre per compartir les actuacions que es duran a terme. Per exemple, Terrassa simularà l'evacuació i rescat d'un autocar avariat i la recerca d'un passatger que hauria caigut a la riera. També es farà a Sant Quirze, on s'activaran mitjans aeris, unitats aquàtiques i canines per simular la recerca de tres desapareguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.