Sant Cugat, pionera a Catalunya en aplicar la licitació electrònica


Temes relacionats

Assaig d'un sistema de licitació electrònic pioner a l'Ajuntament (10/feb/12)

Pas endavant en el naixement de la seu electrònica de l'Ajuntament (23/feb/11)

Sant Cugat suspèn en e-administració, però és un dels serveis més utilitzats pels ciutadans ( 4/set/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat és el primer Ajuntament amb aquest sistema

Sant Cugat és el primer Ajuntament amb aquest sistema

L'Ajuntament de Sant Cugat és el primer ens públic de Catalunya en disposar d'un sistema de licitació electrònica a través de la plataforma vortalGov. Aquest portal electrònic permet donar a conèixer els concursos públics a temps real a tots els usuaris que utilitzin vortalGov i presentar les propostes digitalment.

Aquest sistema permet integrar per via electrònica els processos del consistori i els licitadors, de manera que les transaccions són més ràpides, segures, confidencials i transparents. La plataforma vortalGov garanteix la seguretat de les dades transmeses ja que compta amb el certificat ISO 27001, màxima certificació en l'àmbit de la seguretat de la informació.

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha afirmat que aquesta implantació 'demostra l'interès del consistori per seguir avançant cap a una gestió més eficaç, eficient i transparent que, alhora, faciliti la igualtat d'oportunitats per a tots els proveïdors'.

Des d''El llibre verd' de la Unió Europea (UE) s'afirma que la licitació electrònica permet estalviar entre un 5% i un 20% dels costos gràcies a aquesta tecnologia. A més, les noves directrius europees indiquen que la contractació pública electrònica serà obligatòria per a tots els estats membres a finals del 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.