Centenars de persones inauguren el Nadal més sostenible amb l'encesa de llums


  • Comparteix:

Els llums de Nadal ja il·luminen els carrers de Sant Cugat amb més de 174.000 bombetes LED amb l'objectiu de fer més sostenible aquesta tradició. Centenars de santcugatencs s'han aplegat a la plaça d'Octavià per presenciar el moment que inaugura l'època nadalenca: l'encesa de llums que enguany ha comptat amb animació infantil i una xocolatada que ha endolcit aquest tret de sortida al Nadal. Els llums romandran encesos fins el dia de Reis.

La plaça d'Octavià ha estat l'epicentre de l'encesa de llums nadalencs que donaran ambient als carrers de Sant Cugat durant un mes. Aquest serà el Nadal més sostenible, ja que les 174.374 bombetes LED repartides per la ciutat consumiran prop de 4.000 quilowatts, una xifra similar a la de l'any passat però lluny dels més de 35.000 quilowatts que es consumien el 2006, quan encara es feien servir bombetes de baix consum. A més de la sostenibilitat, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha subratllat que l'època de Nadal són moments d'alegria i ha expressat que el seu desig seria que a cap llar faltés de res.

Cristina Paraira

Tots entenem que són moments de més austeritat però també volem que siguin moments d'alegria, i de viure i d'il·lusionar-nos. El nostre desig és que a cap llar faltés de res.


Centenars de santcugatencs s'han apropat per veure aquest moment que dóna el tret de sortida a l'època de Nadal a la ciutat. Un espectacle d'animació infantil i una xocolatada apta per a celíacs que ha servit per aplegar famílies senceres en aquest moment tradicional.

Assistents

Cantar cançons i que tothom tingui regals. / Com s'encén de sobte tot fosc i surten llums. / Els regals, no m'agrada el Nadal. / Estar amb la família i que ens portin molts regals.


Els llums de Nadal romandran encesos cada dia des de dos quarts de sis de la tarda fins les onze de la nit, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis, en què il·luminaran els carrers de Sant Cugat fins les dues de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.