Un treballador d'HP, entre els ostatges del segrest del Camerun


  • Comparteix:

El primer ministre francès en una fotografia d'arxiu / Font: ACN

El primer ministre francès en una fotografia d'arxiu / Font: ACN

Entre els set ostatges francesos segrestats al Camerun que estaven retinguts a Nigèria, hi ha un treballador de Hewlett-Packard (HP) a Sant Cugat, Cyril Moulin Fournier. Aquest dijous, però, s'ha produït una confusió al voltant d'un suposat alliberament dels segrestats ja que el ministeri francès, que inicialment havia confirmat aquest fet, després ho ha desmentit. Mentrestant, segons informa Reuters, les forces de seguretat nigerianes han envoltat els segrestadors en una operació militar per alliberar-los. Els militars nigerians asseguren que han localitzat els segrestadors i els ostatges entre Dikwa i Ngala, al nord-est del país.

Els ostatges, tres adults i quatre menors, van ser segrestats per militants d'una organització islamista durant una excursió pel parc nacional de Waza, prop de la frontera amb Nigèria. Dels ostatges, tots ells francesos, hi ha Cyril Moulin Fournier, que fa 10 anys que viu a Barcelona i treballa a la seu d'HP a la ciutat, segons informa Europa Press.

Els turistes van ser capturats a uns 10 quilòmetres de la frontera nigeriana, prop del parc nacional de Waza després d'haver passat una nit en aquest parc de l'extrem nord del Camerun, una àrea freqüentada per occidentals durant les seves vacances. Els pares de la família, que inclou dos nens i dues nenes, treballaven una empresa francesa amb base al Camerun, segons el primer ministre francès, François Hollande en una compareixença que ha fet des de Grècia.

El risc d'atacs sobre francesos a Nigèria ha augmentat des que França va enviar l'exèrcit a Mali el mes passat per ajudar a expulsar els rebels islamistes que encara ocupen el nord del país. Els islamistes radicals del nord de Nigèria ara suposen l'amenaça més gran per a l'estabilitat a l'estat, que és capdavanter en la producció petrolera a l'Àfrica.

Aquest és el primer cas d'estrangers segrestats al nord del Camerun, de majoria musulmana. 'Veig la mà de Boko Haram en aquesta part del Camerun. França és a Mali, i hi continuarà fins que la seva missió sigui completada', ha dit Hollande. Els governs occidentals estan preocupats per si els islamistes nigerians de Boko Haram es connecten amb grups d'altres llocs, especialment amb Al-Qaida del Magreb Islàmic (AQMI). I és que les fronteres de la regió tenen una seguretat més aviat pobra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.