Alumnes i treballadors de la UPC convoquen una vaga per al 25 d'abril


Temes relacionats

Estudiants i personal de l'ETSAV es manifestarà contra les retallades (10/abr/13)

L'ETSAV posposa a la setmana vinent la decisió de fer vaga ( 3/abr/13)

L'assemblea de la UPC estudia convocar una vaga indefinida (23/mar/13)

La UPC acomiadarà més de 220 treballadors aquest any (15/mar/13)


  • Comparteix:

Treballadors i alumnes de l'ETSAV se sumen a la vaga / Font: ETSAV

Treballadors i alumnes de l'ETSAV se sumen a la vaga / Font: ETSAV

Estudiants i professors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb un centre a Sant Cugat, estan convocats a fer vaga el 25 d'abril. Ho han acordat en una assemblea aquest divendres, on han fixat la protesta contra els 340 acomiadaments previstos per la universitat i per la retallada d'un 10% del pressupost del 2013. En paral·lel, es manté la tancada d'una cinquantena de treballadors a l'edifici del rectorat de la UPC on pretenen estar-s'hi fins la reunió del claustre aquest dimarts.

Treballadors i alumnes de la UPC, de la qual forma part l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) ubicada a Sant Cugat, han acordat en una assemblea aquest divendres convocar una vaga el 25 d'abril. Els sindicats, que encara no han concretat si l'aturada serà parcial o indefinida, presentaran la convocatòria de vaga aquest dilluns davant l'autoritat laboral de Catalunya .

En paral·lel, una cinquantena de persones es mantindran tancades a l'edifici del rectorat de la UPC fins la realització del claustre universitari dimarts vinent, on es votarà una moció de censura contra l'actual rector, Antoni Giró. A més, els sindicats es reuniran setmanalment per acordar diverses accions de protesta i mobilitzacions durant els pròxims dies. El col·lectiu també se sumarà a les jornades de reflexió i debat d'aquest dimecres, dijous i divendres que es faran a àmbit interuniversitari.

Estudiants i professors s'oposen als 340 acomiadaments previstos pel consell de govern del centre, que afecten 90 treballadors d'administració interí i 250 professors associats equivalents a temps complet, segons el sindicat CCOO. El consell de govern del centre també va aprovar el mes passat una reducció pressupostària del 10,4%.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Els sidnicats grocs només estan diluïnt l'aigua amb vi.... "A més, els sindicats es reuniran setmanalment per acordar diverses accions de protesta i mobilitzacions durant els pròxims dies. " Les assemblees i els colectius son els que estan organitzan accions... no els sindicats...

Manel Roca Baringo. Enviat el 14/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.