Sant Cugat comptarà abans de l'estiu amb el Servei d'Intermediació Hipotecària


Temes relacionats

Raül Grangé (Habitatge): 'L'OLH és un lloc d'intercanvi i de buscar solucions' (26/mar/13)

L'OLH aglutina tots els tràmits en matèria d'habitatge en una nova seu (22/mar/13)


  • Comparteix:

Moment de la presentació, aquest dimecres / Font: Diba.cat

Moment de la presentació, aquest dimecres / Font: Diba.cat

Sant Cugat tindrà abans de l'estiu un Servei d'Intermediació Hipotecària (SIDH) per donar suport a les persones que no poden fer front a la hipoteca. Una nova eina local que arriba de la mà de la Diputació de Barcelona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que s'estrendrà a 29 ciutats més del país amb la col·laboració dels ajuntaments i consells comarcals. El servei és un punt d'informació i assessorament jurídic on els els afectats es poden adreçar perquè s'estudiï el seu cas de forma individual i per concretar una entrevista amb un advocat que negociarà amb el banc les noves condicions del deute.

Després d'una prova pilot a Igualada, Berga és la primera ciutat que disposa del seu Servei d'Intermediació Hipotecària (SIDH), un nou servei dirigit a aquelles persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca del seu habitatge principal. La iniciativa, impulsada per la Diputació i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, s'estendrà a 29 ciutats més del país, una d'elles Sant Cugat.

Per d'accedir al SIDH, els afectats es poden adreçar als Serveis Socials, a l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) o a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC), on s'estudiarà cada cas de forma individual i es concretarà una entrevista amb un advocat. Un cop dut a terme aquest contacte entre el lletrat i la persona afectada, l'advocat s'encarregarà d'elaborar una proposta de modificació del deute que serà tramesa a l'Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, tal com explica el regidor d'Habitatge, Raül Grangé.

Raül Grangé

El que fem és apropar i fer més àgil el servei, perquè el primer contacte sigui ja avaluat 'in situ'. L'advocat establirà l'estratègia per negociar amb el banc.


En concret, el SIDH s'ubicarà a la comarca de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, concretament a Montcada i Reixac, Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. La Diputació de Barcelona té previst destinar 600.000 euros a la implantació d'aquest servei a tota la demarcació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.