Més d'un centenar de santcugatencs participen a la primera Diada de la No Violència


  • Comparteix:

Diversos santcugatencs han llegit textos de Gandhi

Diversos santcugatencs han llegit textos de Gandhi

Més d'un centenar de persones han assistit a la Diada de la No Violència, que ha organitzat la Universitat Internacional de la Pau i l'institut Víctor Seix de Polemologia per commemorar l'aniversari de l'assassinat de Gandhi. L'acte, que se celebrarà cada any a Sant Cugat, ha servit per fer una crida als ciutadans perquè s'impliquin més activament en els moviments pacifistes que combaten la violència.

Un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la violència ha posat el punt i final a la Diada de la No violència, que ha concentrat un centenar de persones a la plaça dels Quatre Cantons. Un emotiu acte que, a partir d'ara, se celebrarà cada any al nostre municipi el diumenge que estigui més aprop del 30 de gener, dia en què Gandhi va ser assassinat.

La trobada ha estat un al.legat contra les dramàtiques conseqüències de les guerres i actituds violentes que s'han instaurat arreu del món. Neus Sotomayor, membre de la Universitat Internacional de la Pau, considera que els moviments pacifistes constitueixen un instrument que, tard o d'hora, ha d'eradicar els conflictes:

Neus Sotomayor

Hem de continuar per aquesta línia, perquè algun dia triomfi la pau sobre la violència


Martí Olivella, membre de les Forces de Pau no Violentes i de la UIP, ha reivindicat que la nova societat civil s'ha de construir a partir de la implicació ciutadana, i no a base de morts. Olivella ha encoratjat a la població a enfortir el moviment alter-globalització, així com integrar-se en cossos civils que combatin la violència:

Martí Olivella

Hem de fer que el nostre jovent entri a formar part de cossos civils no violents que ajudin a combatre els conflictes


L'acte també ha comptat amb una lectura de textos de Mohandas Gandhi, a càrrec de Dolors Vilarasau, Àlvar Roda i Rogeli Padró. Escoltem el següent fragment en què Gandhi somiava que tots els èssers humans es tractessin com a iguals:

Dolors Vilarasau i Rogeli Padró

La verdadera tasca de l'home blanc és que aprengui a tractar a tots els èssers humans com a iguals


A la Primera Diada de la No Violència s'ha instal.lat una pira funenària en memòria de Gandhi a la plaça dels Quatre Cantons. L'acte també ha comptat amb el suport de la Fundació Sant Cugat,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.