El Consell d'Infants exposa 15 propostes per ajudar els ciutadans afectats per la crisi


Temes relacionats

La pobresa i l'exclusió social, analitzada pel Consell d'Infants (16/abr/13)

El nou Consell d'Infants proposarà solucions per fer front a la crisi (22/nov/12)

Concursos de talent infantil i de 'beatbox', propostes del Consell d'Infants per a la Festa Major (12/jun/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudiarà tirar endavant l'organització d'un triatló benèfic i com millorar el Banc de Roba de Creu Roja per ajudar la gent més necessitada. Aquest és el compromís a què ha arribat l'equip de govern després d'escoltar les 15 propostes que ha exposat el Consell d'Infants per solucionar els problemes socials de la crisi.

El Consell dels Infants és un òrgan consultiu que sorgeix del Reglament de Participació i dóna veu als nens per conèixer les seves necessitats al mateix temps que els dóna l'oportunitat d'apropar-se al govern municipal i participar activament en la gestió dels afers públics.

L'últim 'encàrrec' de l'alcaldessa als 'petits' consellers ha estat trobar solucions solidàries per ajudar les persones que més pateixen la crisi. Els alumnes, procedents de 12 escoles, han treballat al llarg de quatre sessions de les quals han destacat la participació a la Setmana contra la Pobresa de Cugat.cat i la reunió amb Càritas, Creu Roja, Worldcoo i Serveis Socials.

El resultat ha estat 15 propostes adreçades tant al govern municipal com a l'espanyol i europeu. El document demana la promoció del consum responsable, un banc del temps, la rebaixa de preus dels productes bàsics, donacions, lloguer social, activitats i un concert solidari, microcrèdits i recollida d'aliments. Els consellers tenen clar que aquestes idees poden ajudar a paliar la crisi.

Consellers

Un consum responsable és que la gent estalviï més. / Podríem fer un banc de roba perquè els d'aliments funcionen molt bé. / Hauríem de fer un banc del temps per fer veure la gent que han d'usar millor el temps. / Donar feina a canvi de diners o menjar.


L'alcaldessa ha anunciat que l'equip de govern estudiarà les propostes de l'àmbit competencial municipal. Mercè Conesa ha subratllat que veu viable ajudar a millorar el Banc de Roba de Creu Roja i crear un triatló benèfic al 2014.

Mercè Conesa

La triatló benèfica l'hem de poder fer. És una molt bona idea. No tenim cap mena de dubte que pot tenir molt èxit.


La sessió d'aquest dimarts ha comptat amb la presència de les mares i pares dels nens participants i la intervenció dels portaveus municipals. CiU ha subratllat la vàlua de la feina feta. El PSC i ICV-EUIA han coincidit amb com és de prometedora la generació del futur i la CUP ha remarcat que algunes de les propostes s'han debatut al ple.

Els alumnes han rebut un diploma per la feina feta dins els objectius de Sant Cugat com a Ciutat Amiga de la Infància. El Consell d'Infants va ser creat al novembre de 2011.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.