Tres residències ofereixen 16 àpats diaris a persones grans en risc d'exclusió


  • Comparteix:

Foto de grup de les responsables del projecte

Foto de grup de les responsables del projecte

Les residències privades per a gent gran Cugat Natura, Sant Salvador i Virgen de la Puerta oferiran un total de 16 àpats diaris a persones més grans de 65 anys amb problemes econòmics o socials. Això és fruit del projecte 'Compartint taula' que, en col·laboració amb l'Ajuntament, permetrà que persones que es trobin en aquesta situació puguin dinar o sopar en aquest equipaments amb els seus usuaris habituals.

El conveni, presentat aquest dimarts en roda de premsa, és una primera experiència que té la intenció d'estendre's a altres centres d'aquestes característiques. Té durada fins a finals d'any però contempla l'opció de renovació. Les tres residències es comprometen a posar a disposició dels usuaris un dinar o sopar, a convenir amb el beneficiari, per garantir una alimentació equilibrada i socialitzada.

Precisament, posar en valor la socialització de gent gran i evitar que es trobin en una situació de vulnerabilitat és un dels aspectes que ha destacat la responsable de la residència Sant Salvador, Emilia Costa, durant la presentació del compromís.

Emilia Costa

Cobrirem les seves necessitats nutricionals sota supervisió de professionals. A més, compartiran espais amb els usuaris i això creiem que és important.


Serveis Socials seran els responsables de dirigir les persones que es puguin beneficiar d'aquest servei una vegada detectin la necessitat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït la implicació dels tres centres en qüestions de ciutat i ha dit que d'aquesta manera es pot arribar més enllà de les possibilitats del consistori.

Mercè Conesa

Tenim sort de tenir persones al tercer sector persones molt implicades que van més enllà de la seva tasca. Saben que d'aquesta manera s'obté un retorn social multiplicat.


La residència Cugat Natura posarà a disposició de 'Compartint taula' 10 àpats diaris, Virgen de la Puerta n'oferirà quatre i Sant Salvador duos més. Tots seran de de dilluns a divendres, dinar o sopar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.