Sant Cugat i Cerdanyola confirmen l'emmagatzematge de residus de TMA


Temes relacionats

ICV-EUiA porta l'activitat de TMA a Suceram al Parlament (25/jul/13)

Plataformes de la ciutat volen saber què fa TMA a l'antiga nau de Suceram (24/jul/13)


  • Comparteix:

La nau de Suceram està situada al límit entre Sant Cugat i Cerdanyola

La nau de Suceram està situada al límit entre Sant Cugat i Cerdanyola

Els ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola asseguren que TMA Grupo Sánchez no té permís per emmagatzemar residus en les instal·lacions de l'antiga fàbrica Suceram, que cap dels dos consistoris tenia constància d'aquesta pràctica i que tècnics dels ajuntaments dels dos municipis han confirmat aquest emmagatzematge. Aquestes són les conclusions que han donat a conèixer les dues ciutats, després de la denúncia pública feta per diferents associacions, entitats veïnals i agrupacions polítiques de la ciutat, Cerdanyola i Rubí.

En un comunicat conjunt, els consistoris de Sant Cugat i Cerdanyola han afirmat que l'empresa TMA Grupo Sánchez només està autoritzada a la fabricació de teules, maons i productes de terra cuita, però no té permís per emmagatzemar cap tipus de residus a les instal·lacions de l'antiga fàbrica Suceram.

En aquest mateix comunicat, s'assegura que cap dels dos governs locals tenia constància d'aquest emmagatzematge de residus, tot i que tècnics dels dos consistoris els han confirmat a través de fotografies fetes des de l'exterior de les instal·lacions.

Els ajuntaments han destacat que TMA Grupo Sánchez no ha fet cap sol·licitud de llicència ambiental ni a l'Ajuntament de Sant Cugat ni a l'Ajuntament de Cerdanyola, i aquest darrer obrirà un expedient sancionador a TMA Grupo Sánchez per la seva actuació.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que aquesta acumulació de residus no compta amb la llicència d'activitat pertinent i, per aquest motiu, és una activitat il·legal.

Joan Puigdomènech

El que hi ha és un material que no correspon a la llicència existent i és una activitat que no està legalitzada.


L'antiga fàbrica Suceram està situada en un terreny amb façana a l'AP-7/B-30 compartit pels municipis de Sant Cugat i Cerdanyola. A Sant Cugat es troben l'edifici principal de l'antiga fàbrica, les oficines i una part de la zona porxada. La zona on s'han emmagatzemat els residus es troba situada en el terme municipal de Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.