El sector de les ambulàncies també en lluita a Sant Cugat per retallades salarials


  • Comparteix:

Pancarta al CAP Sant Cugat

Pancarta al CAP Sant Cugat

Els treballadors de les ambulàncies que donen servei a Sant Cugat, de l'empresa terrassenca Egara, també estan en lluita. Des d'aquest dilluns protagonitzen una acampada davant de la seu d'Ambulàncies Egara a Terrassa i, juntament amb els treballadors del sector d'arreu de Catalunya, lideraran una vaga del 9 al 12 de setembre. Segons el president del comitè d'empresa d'Egara Terrassa, Federico Asensio, la protesta és a causa de la rebaixa 'unilateral' dels salaris d'un 9'2% que van patir el juny i de la poca actitud negociadora de l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies (ACAE) i l'administració.

Segons ha informat Asensio a Cugat.cat, aquesta retallada del 9'2% del salari que es va produir el passat juny se suma a d'altres que han transcorregut durant els últims tres anys i que ja els han restat el 18% del sou als treballadors del sector.

El president del comitè d'empresa d'Egara Terrassa, que dóna servei a Sant Cugat, ha assegurat que no hi ha voluntat negociadora per part de la patronal ACAE ni per part de la Generalitat i per això està prevista una trobada de mediació amb el Tribunal laboral de Catalunya el 6 de setembre per intentar desencallar el conflicte. En cas negatiu, els principals sindicats del sector, UGT, CCOO i USOC, han anunciat una vaga del 9 al 12 de setembre.

Asensio ha recordat que el sector de les ambulàncies no només pateix les seves pròpies retallades, sinó que també les de la resta del sector sanitari, ja que han d'augmentar els seus serveis amb menys efectius.

Federico Asensio

És un sector que no només pateix les retallades pròpies, sinó les dels altres. No només ens retallen treient ambulàncies, sinó que hem de carregar amb l'activitat assistencial d'altres centres.


Segons el president del comitè, a Sant Cugat el servei d'ambulàncies s'ha vist afectat directament. Abans de les retallades que ha anat patint el sector, la ciutat comptava amb el servei de dues ambulàncies 48 hores i, a dia d'avui, una d'aquests vehicles sanitaris deixa d'oferir servei de quatre a sis de la matinada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.