S'han trobat restes humanes a les obres del carrer Major


  • Comparteix:

Tres restes de cossos humans s'han trobat a la part sud del carrer Major on, des d'aquest estiu, s'hi estan fent obres. Els arqueòlegs estan treballant a la zona i existeix la possibilitat que es trobin més restes humanes a causa que antigament a prop es trobava l'antic hospital de Sant Cugat. El director dels museus de Sant Cugat, Lluís Campins, ha confirmat que un cop la Generalitat hi doni conformitat, aquestes restes anirien a parar al Museu de Sant Cugat.

No és la primera vegada que es troben restes humanes en el casc urbà de Sant Cugat. El 2007, a les obres del carrer Hospital es va trobar un conjunt de 27 cadàvers enterrats. Els arqueòlegs estan treballant per destapar els cossos en la seva totalitat i també per trobar més restes, ja que s'espera que a la zona puguin haver-ne més, segons ha informat el director dels museus de Sant Cugat, Lluís Campins.

Lluís Campins

Una de les hipòtesi és que tingui relació amb episodis de pesta. Eren reaccions immediates de l'administració, que enterrava gent que moria d'aquesta malaltia.


Es tracta d'enterraments individuals i no pas de fòsses comunes, tal com ha afirmat Campins a Cugat.cat. Les troballes no presenten cap mena de complements, fet que dificulta la seva datació exacta, tot i que s'ubiquen entre els segles XV i XVII.

L'empresa Actium és qui estudiarà i netejarà les restes trobades al carrer Major. Un cop fet tot el procediment, es realitzarà un informe detallant tota la informació que es lliurarà a l'Ajuntament i a la Generalitat, per conèixer en profunditat les dades més importants de les troballes. Serà aquesta última qui decideixi on aniran a parar les restes.

Lluís Campins

Pràcticament amb tota seguretat anirà a parar al Museu de Sant Cugat.


Les troballes han creat una gran expectació a la zona, on s'han reunit molts curiosos ha observar les restes arqueològiques, coincidint amb el mercat dels dijous a la plaça d'Octavià.

Testimonis

Es veuen les costelles, el crani i sembla que l'estan desenterrant. / No està tan profund i es veu clarament que és de fa molts anys / Si abans hi havia un cementiri i ha anat baixant amb els anys és normal que aparegui algún cos.


Segons Campins, això afectarà mínimament als terminis de finalització de les obres, que estaven previstos per al novembre.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.