Sant Cugat referma el compromís amb els drets humans mirant el Sàhara Occidental


  • Comparteix:

Lachgare és una de les activistes que arriben a Catalunya amb 'Ciutats defensores dels drets humans'

Lachgare és una de les activistes que arriben a Catalunya amb 'Ciutats defensores dels drets humans'

L'activista sahrauí Idagja Lachgare protagonitzarà aquest diumenge al claustre del Monestir, a les sis, una conferència sobre la lluita pels drets humans al Sàhara Occidental. Aquesta xerrada s'inclou en el cicle 'Ciutats defensores dels drets humans', del qual forma part Sant Cugat amb l'objectiu de donar a conèixer la lluita de diferents activistes d'arreu del món.

Lachdare és una activista i defensora del dret d'autodeterminació del Sàhara Occidental que ha patit empresonament i tortures durant 11 anys a mans de les forces de seguretat marroquines mentre figurava com a desapareguda per a la seva família i la comunitat internacional.

Lachdare i cinc activistes del Perú, Colòmbia, Libèria, Bòsnia-Herzegovina i l'Argentina visitaran els altres municipis adherits al projecte 'Ciutats defensores dels drets humans' com Barberà, Gavà i Molins de Rei.

Fa 13 anys, l'Ajuntament i la daira d'Argub ja van signar un conveni d'amistat i d'agermanament que es va renovar el 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.