Seguiment irregular de la vaga d'ensenyament en contra de la LOMCE


  • Comparteix:

La vaga d'ensenyament en contra de la LOMCE, la LEC i les retallades ha tingut un seguiment desigual a Sant Cugat, segons dades dels centres. Les escoles i instituts públics han notat una considerable incidència de la protesta i l'absència de professorat ha oscil·lat entre un 20% i un 80%, mentre que més de la meitat dels alumnes han faltat a la majoria dels centres. La vaga ha tingut un escàs seguiment a les llars d'infants i els centres concertats.

El clam contra la LOMCE i les retallades de la Generalitat ha tingut una incidència irregular als centres educatius, segons dades recollides per Cugat.cat. Mentre que a la majoria de llars d'infants la vaga amb prou feines s'ha notat, la reivindicació sí que s'ha fet sentir a les escoles bressol. La majoria d'aquests centres ha tingut la plantilla mínima més alguns educadors extra i menys de la meitat dels nens. L'excepció l'ha posada l'Escola Bressol de Valldoreix, en què cap dels seus docents ha secundat la vaga.

El moviment també tingut un seguiment considerable a l'educació primària de mitjana, un terç dels alumnes han acudit a les aules tot i que en alguns casos han arribat a prop del 80%. En el cas de professors, el nombre de docents que s'ha declarat en vaga és molt variat i oscil·la entre el 20% i el 80%. En el col·legi Santa Isabel, per exemple, el 80% de professors ha faltat, un percentatge que també es correspon amb l'assistència d'alumnes a classe. Al Ciutat d'Alba, un 66% dels professors han secundat l'aturada, mentre que els alumnes ho han fet en un 25%.

La directora de l'escola L'Olivera, Judith Pinó, ha explicat a Cugat.cat que la tendència de professors que secunden aquestes protestes va a l'alça.

Judith Pinó

Cada vegada hi ha més mestres que fan vaga. Cada vegada estem més cremats, més cansats. S'estan carregant l'educació, literalment.


Per contra, el pare de família Jordi Avellaneda posa en dubte la utilitat de la vaga per aconseguir els objectius desitjats i lamenta la dificultat que suposa per a les famílies.

Jordi Avellaneda

Arriba un moment en què la reivindicació ens suposa un enrenou important. Em solidaritzo amb ells però no sé si aconseguiran el que volen.


El suport a la vaga per part del personal docent de secundària ha seguit la tendència de la primària, tot i que en aquest cas l'absència dels estudiants s'ha notat més. A l'institut Pla i Farreras, per exemple, el 95% dels alumnes no ha anat a classe.

La reivindicació ha tingut un escàs seguiment en el cas dels centres concertats. Els col·legis Viaró, Hativka i El Pinar, entre molts altres, han tingut la totalitat dels seus alumnes i professors.

Les dades contrasten en alguns casos amb les informacions facilitades per l'Ajuntament. Segons el consistori, el seguiment de l'aturada ha estat del 100% a totes les escoles bressol, tret de El Niu i Valldoreix on no s'ha secundat la vaga pràcticament per part dels professors i alumnes. A la resta d'escoles bressol, el seguiment dels alumnes ha estat al voltant del 80%.

A les escoles, hi ha casos on molts professors no han seguit la vaga i d'altres on un 56% l'ha secundada, com l'escola L'Olivera. Amb relació als estudiants, el seguiment ha oscil·lat entre el 43% del Gerbert i el 80% del Collserola.

Si mirem els instituts, on els mestres menys han seguit la vaga ha estat al CAR amb un 13% i on més al 'Plafa'. L'aturada per part dels alumnes s'ha sentit sobretot a l'Arnau Cadell, amb un seguiment del 90%, i amb menys ressó al CAR, amb un 62%.

A la privada i concertada, el seguiment ha estat desigual quant a professors i alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.