La realitat de les malalties neurològiques s'acosta als ciutadans amb La Marató


  • Comparteix:

Prevenció, acompanyament i solidaritat han estat els missatges que han assimilat els ciutadans aquest divendres en la gimcana de Sant Cugat Comerç a favor de la Marató de TV3 i la seva lluita contra les malalties neurodegeneratives. Petits i grans han participat a les proves de les vuit carpes de l'eix comercial on botiguers i membres de la Taula de malalties neurològiques han informat sobre l'Alzheimer, el Parkinson i l'esclerosi múltiple.

La solidaritat no degenera. El lema de la Marató de TV3 d'enguany, que se celebra el 15 de desembre, ja ha escalfat motors a Sant Cugat. Per primera vegada, Sant Cugat Comerç ha organitzat una iniciativa pensada per a la popular marató i ho ha fet a través d'una gimcana en què s'ha informat els santcugatencs sobre la realitat de les malalties neurodegeneratives.

A través de vuit carpes situades a l'eix comercial, petits i grans han participat a diferents proves en què, a més, han rebut informació sobre el Parkinson, l'Alzheimer i l'esclerosi múltiple. Una col·laboració que Sant Cugat Comerç ha volgut reconèixer organitzant un sorteig de sis vals de compra de 50 euros entre els participants de la gimcana.

La Taula de malalties neurològiques s'ha unit a la federació comercial en la tasca informativa amb 70 voluntaris i l'objectiu de conscienciar els ciutadans d'una manera amena i participativa, tal com expliquen les presidentes d'AVAN i Sant Cugat Comerç, Laura Perea i Maite Pérez.

L. Perea/ M. Pérez

Aquestes sortides troben aquesta gimcana que és per sensibilitzar no només per passar-ho bé/ La gimcana és perquè la gent conegui de veritat aquestes malalties.


El bon temps de la jornada ha animat els santcugatencs a participar. Molt d'ells ja coneixen la realitat de les afeccions neurodegeneratives, tot i que rebre més informació, diuen, mai està de més.

Santcugatencs

Tot el que sigui conscienciar està molt bé/ És una pena que aquestes malalties no tinguin cura/ Hi ha molta informació que la saps si tens un familiar afectat.


Fins a l'11 de gener Sant Cugat acollirà més iniciatives a favor de la Marató de TV3. Entre 1.200 i 1.500 santcugatencs estan afectats per malalties neurodegeneratives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.