Joan Gamper, figura clau del debat sobre Barça i Catalanisme organitzat per les JERC


  • Comparteix:

Joan Gamper ha estat la figura clau en la defensa del catalanisme del Barça segons el periodista Xavi Torres. Aquest ha estat el punt més destacat de la xerrada organitzada per la secció local de les JERC sota el títol de 'La catalanitat a Can Barça, ahir i avui'.

L´evolució del catalanisme a Can Barça ha estat l´eix principal de la xerrada organitzada per la secció local de les JERC. Unes 30 persones han escoltat les opinions del periodista de TV-3 Xavier Torres i l´ex directiu, Xavier Albert Canals. Tots dos han coincidit a destacar la importància de Joan Gamper com a figura clau en el binomi Barça i catalanisme. Torres parla de l´any 1908 com a transcendental en la història del Club:

Xavier Torres

Gamper va decidir acostar el club al poble i no el poble al club, per tal de salvar-lo. Joan Gamper serà un dels defensors de Catalunya de l'èpoc.


Un dia prou significatiu per aquests joves que van entendre el gran significat que té el Barça dins de Catalunya. Un dels organitzadors de l´acte, Roger Tugues, creu que política i esport no espoden separar.

Roger Tugues

Els que diuen que política i esport han d'estar separats són els que han remarcat durant anys, l'orgull espanyol en les competicions. Així doncs, per què hem de separar els catalans aquests dos termes?


La xerrada ha estat organitzada per les Juventuts d'Esquerra Republicana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.