Tres famílies demanen a la Generalitat una educació amb més castellà


  • Comparteix:

Tres famílies han presentat la sol·licitud, segons Convivencia Cívica Catalana / Foto: ACN

Tres famílies han presentat la sol·licitud, segons Convivencia Cívica Catalana / Foto: ACN

Tres famílies de la ciutat han presentat aquest dijous instàncies a la Generalitat per sol·licitar que el català i el castellà s'imparteixin a les escoles en igualtat de condicions, segons les dades de Convivencia Cívica Catalana. L'entitat ha explicat a Cugat.cat que són famílies de tres centres diferents, però no ha facilitat de quins es tracten per una qüestió de 'protecció de dades' i tampoc no ha especificat si són públics, concertats o privats.

A finals del mes passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictaminava que les escoles amb alumnes que ho demanin hauran d'oferir com a mínim un 25% de l'horari lectiu en castellà. Així ho determinava en la resolució de cinc recursos de diversos pares que havien guanyat sentències al mateix tribunal i al Tribunal Suprem però que es queixaven perquè la Generalitat havia incomplert les mesures cautelars dictades.

La Generalitat ha confirmat que aquest dijous Convivencia Cívica Catalana li ha fet arribar les sol·licituds de 151 famílies d'alumnes de 60 escoles que demanaven una educació bilingüe a les aules. Convivencia Cívica ha confirmat que tres famílies són de Sant Cugat. Tot i aquests casos, el president de l'entitat, Francisco Caja, ha comentat que a Sant Cugat hi ha una major presència del castellà a les aules que a la resta de Catalunya.

Francisco Caja

Tothom sap que a Sant Cugat si tens diners pots educar amb paritat del castellà i català. Sembla que només tenen aquest dret els rics.


El departament d'Ensenyament ha confirmat a Cugat.cat les dades ofertes per Convivencia Cívica, tot i que ha afegit que hi ha una altra família que també ha presentat la instància, en el seu cas en l'àmbit de l'ensenyament post-obligatori.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest dijous que les sol·licituds ja s'han començat a estudiar i ha avançat que, en diversos casos, no es podran atendre, perquè fan referència a etapes educatives fora de l'ensenyament obligatori o hi falten dades com el nom de l'alumne o el centre escolar. També ha explicat que algunes estaven datades els mesos de setembre i octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.