La Farga se suma a l'Any de la Literatura amb diverses activitats i trobades amb escriptors


  • Comparteix:

La Farga vol celebrar 'L'any de la Literatura' que es va obrir el passat 23 d'abril i es tancarà el 23 d'abril del 2004.

La Farga vol celebrar 'L'any de la Literatura' que es va obrir el passat 23 d'abril i es tancarà el 23 d'abril del 2004.

Onze escriptors com ara el Premi Nacional de Literatura Infantil, Emili Teixidor, crítics literaris i editors com ara Emili Teixidor o han acostat el món de la literatura als alumnes de La Farga dins de les Dinovenes Jornades Culturals. Aquestes trobades s'engloben en les activitats organitzades pel centre amb motiu de l'Any de la Literatura que acabarà el 23 d'abril del 2004.

Durant dos dies, els alumnes de La Farga han pogut participar a sessions ben diverses, com ara concursos sobre Tintín o el "Senyor dels anells", cursos de grafia xinesa i àrab, mots encreuats o pel·lícules en versió original. Aquestes activitats a l'entorn de la literatura volen complementar aspectes que prèviament s'han treballat a les aules amb l'objectiu d'atraure els més joves cap a la lectura i l'escriptura. Segons el coordinador de les jornades, el professor Ricard Martí, les sessions han assolit de llarg el seu objectiu:

Ricard Martí

La resposta dels alumnes ha estat molt bona,


Els alumnes també han participat en col·loquis amb els autors d'algunes obres que han llegit durant el curs, com ara Alfred Bosch, Jordi Llavina o Emili Teixidor. L'escriptor, Premi Nacional, ha contestat les preguntes dels alumnes sobre els personatges dels seus llibres, l'art d'escriure o els beneficis de la literatura. Teixidor també ha subratllat la importància de la indústria cultural i ha reivindicat una aposta decidida per la pròpia cultura.

Emili Teixidor

Estem fent publicitat de llibres com Harry Potter i El senyor dels Anells des d'una televisió pública que paguem entre tots. Aquí hi ha també bons escriptors que no difonem.


Les Jornades Culturals continuaran la setmana vinent pels alumnes de primària. Entre d'altres iniciatives també s'ha convocat el concurs '20 capítols, 20 escriptors' consistent en escriure una novel·la col·lectiva a Internet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.