L'Ajuntament estudiarà regular l'ús de les bicicletes a Collserola


Temes relacionats

Collserola vol regular l'ús de la bicicleta a la serra ( 4/mar/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament estudiarà la proposta del Consorci del Parc Natural de Collserola sobre les bicicletes

L'Ajuntament estudiarà la proposta del Consorci del Parc Natural de Collserola sobre les bicicletes

L'Ajuntament estudia la proposta del Consorci del Parc Natural de Collserola d'aprovar una normativa que hi reguli l'ús de la bicicleta. En una entrevista a Cugat.cat, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que el consistori està considerant el projecte tot i que no veu clar aprovar un text regulador quan la majoria d'usuaris del parc ja en fa un ús correcte.

Paraira ha reconegut que la serra de Collserola és utilitzada per una gran quantitat de persones, fet pel qual podria caldre una normativa per ordenar els usos d'aquest espai. Ara bé, per la tinenta d'alcalde la majoria d'usuaris té una conducta correcta al parc i una ordenança podria incomodar-los. La tinenta d'alcalde ha explicat que la prioritat de l'Ajuntament és trobar un equilibri entre un ús responsable del parc i garantir la comoditat dels seus visitants.

Cristina Paraira

En aquests moments ho estem mirant, intentant trobar aquest equilibri.


Paraira confia que la proposta de l'Ajuntament es concreti cap al maig. De la seva banda, la cap de serveis d'ús públic del parc, Isabel Raventós, va explicar a Cugat.cat que les tasques de vigilància haurien de recaure en els ajuntaments que tenen terrenys en l'espai. Amb relació a aquest tema, Paraira ha expressat els dubtes sobre la capacitat de la Policia Local per assumir aquesta tasca tenint en compte el seu nombre d'efectius.

Cristina Paraira

Sabem que la plantilla és la que és. Si hem de prioritzar, que vigilin les parts més urbanes i no tant el tema de les bicis ho farem.


Una de les propostes del consorci és que s'adoptin mesures sancionadores per als ciclistes incívics, que anirien entre els 100 i els 500 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.