Ja estan adjudicats els 40 pisos de la primera promoció de lloguer de Promusa


  • Comparteix:

El sorteig s'ha fet al teatre Auditori davant de notari

El sorteig s'ha fet al teatre Auditori davant de notari

Promusa ha adjudicat els 40 pisos de la primera promoció d'habitatge de lloguer per a joves que es fa a la ciutat. Tot i que 620 persones s'han quedat en aquesta ocasió sense un habitatge, Promusa ha elaborat una llista d'espera amb tots els sol·licitants de cara a possibles renúncies i també a futures promocions de lloguer.

Prop de 200 persones han assistit al sorteig per adjudicar els 40 pisos de la primera promoció de lloguer per a joves que Promusa fa a la nostra ciutat. En total, 659 persones d'entre 18 i 35 anys optaven a aquests habitatges, que s'estan construint al carrer Josefina Mascareñas i que s'entregaran a finals d'any.

Aquest és el primer sorteig d'aquestes característiques que es feia a la nostra ciutat, i s'ha utilitzat el sistema d'extracció de boles per tal de garantir la màxima transparència. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que s'ha mostrat satisfeta d'aquesta primera experiència.

Mercè Conesa

Ha estat positiu. Era el primer sorteig d'aquests que fèiem i hem decidit optar pel sistema d'extracció de boles perquè creiem que garanetix la màxima transparència.


Amb aquest sistema, s'ha elaborat una llista amb tots els sol·licitants. Els 40 primers números són els adjudicataris dels pisos, mentre que la resta han quedat en una llista d'espera ordenada numèricament de cara a possibles renúncies però també per anar reomplint els pisos que quedin buits i per participar en els sortejos de les properes promocions de lloguer.

Com era de preveure, el resultat del sorteig ha estat rebut pels sol·licitants amb ànims ben diversos. Per alguns afortunats, avui ha estat un bon dia ja que es podria dir que els ha tocat la loteria. Escoltem alguns testimonis.

Futurs adjudicataris dels pisos de lloguer

Sempre vas amb una esperança, però ha estat una sorpresa molt gran, és com que et toqui la loteria.


Els que s'han quedat fora no estaven, ni de lluny, tant contents, tot i que alguns s'ho han pres amb més filosofia que d'altres.

Aspirants a un pis de Promusa

No m'ha tocat, però a veure si quedem en una bona posició, entre els 60 primers, ja que més enllà ja és molt difícil accedir a un dels pisos.


Des de l'Ajuntament, Conesa ha volgut tranquil·litzar aquests joves i els ha recordat que aquesta primera promoció és només la punta de l'iceberg d'un projecte més ampli. De moment, i de cara als propers 3 anys, Promusa ja té previst construir 207 vivendes de lloguer per als joves de la ciutat.

Recordem que aquesta primera promoció consta de 40 pisos d'entre 34 i 57 m2, i que el preu del lloguer oscil·la entre 165 i 220 euros mensuals.

La llista definitiva d'adjudicataris i també la llista d'espera es podran consultar, a partir de dilluns, als locals de promusa, a la web municipal www.santcugat.org o al telèfon 010.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.