L'equip de govern vol decidir en un mes per on hauran de passar els autobusos


  • Comparteix:

Mercè Conesa recorda que el dictamen d'Ole Thorson no és decisori

Mercè Conesa recorda que el dictamen d'Ole Thorson no és decisori

L'Ajuntament decidirà de cara a gener si els autobusos municipals tornaran a passar per la plaça Lluís Millet. Així ho ha apuntat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha recordat que el dictamen de l'expert en mobilitat, Ole Thorson no és decisori i que ara li toca a l'equip de govern prendre la decisió final.

Després que l'expert en mobilitat, Ole Thorson, hagi conclòs que els autobusos urbans i interurbans poden passar per la remodelada plaça de l'estació, tot i que introduint certes modificacions al projecte, l'equip de govern ha de decidir ara quina és la seva decisió final.

Així ho ha apuntat durant el consell de mobilitat la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, que ha recordat que aquest no és un estudi vinculant sinó que els ha de servir per tenir més elements per prendre una decisió definitiva. Conesa ha afegit també que la seva voluntat és prendre la decisió en el termini d'un mes per poder-la posar en marxa de cara al mes de gener.

Mercè Conesa

Jo penso que en el termini d'un mes hem de prendre una decisió, per poder-la aplicar de cara al mes gener.


Entre d'altres coses, l'Ajuntament ha de valorar ara qüestions com la necessitat d'introduir elements de senyalització que separin el carril bus de l'espai reservat exclusivament a les persones, o la recomanació que totes les línies de bus tant urbans com interurbans passin per aquesta plaça.

D'altra banda, i davant una petició de l'associació de veïns Centre-Estació, perquè s'estudiïn altres itineraris alternatius que no passin per l'estació, el dictamen d'Ole Thorson diu que qualsevol parada de bus que estigui a més de 150 metres de l'estació obligaria a canviar el model de transport públic que té actualment el municipi. Per a Mercè Conesa, això pot estudiar-se però cal tenir en compte que l'actual model de bitllet integrat té molt bona resposta al municipi.

Mercè Conesa

No dic que no ho estudiem però canviar el model de tranport públic quan amb la integració funiona molt bé, ha de ser una reflexió en profunditat.


El consell de mobilitat, celebrat aquest dimecres, ha servit també per donar a conèixer el pla de pilones, que ja funciona a quasi totes les zones vianantitzades del centre de la ciutat.

Des de l'Ajuntament han aprofitat per demanar més participació en aquest consell per part d'entitats ciutadanes, ja que recorden que les qüestions de mobilitat afecten a tota la població i per això és important poder recollir totes les problemàtiques i opinions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.