Recoder i Turu diuen que l'acord sobre Can Monmany permet guanyar un equipament i protegir l'entorn


  • Comparteix:

L'alcalde i la presidenta de l'EMD es feliciten pel final de la polèmica i per haver assolit una solució satisfactòria

L'alcalde i la presidenta de l'EMD es feliciten pel final de la polèmica i per haver assolit una solució satisfactòria

L'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, es mostren molt satisfets per l'acord entre les dues administracions i els propietaris de Can Monmany perquè permetrà, diuen, protegir al màxim la finca i guanyar un equipament per a ús ciutadà. Recoder i Turu creuen que la compensació urbanística oferta a la propietat, que els permetrà construir 27 habitatges en uns terrenys que fins ara eren forestals, és adequada i redueix l'impacte ambiental que suposaria edificar a Can Monmany.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat per la signatura del conveni que permetrà a l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix adquirir la titularitat de la masia de Can Monmany, que està catalogada, i destinar-la a algun ús ciutadà encara per concretar. A més, Recoder ha destacat que l'acord entre les administracions i la propietat permetrà protegir una important zona forestal, que d'aquesta manera queda lliure d'eventuals edificacions.

Lluís Recoder

Recuperem per al patrimoni públic un espai important, protegim un espai forestal molt important i resolem la preocupació que hi havia a Valldoreix sobre el futur d'aquest equipament.


El conveni preveu que, com a fórmula de compensació per a la propietat, les administracions signants promouran una requalificació d'altres terrenys dels mateixos propietaris. Així, es podran construir 27 vivendes unifamiliars en uns terrenys colindants que fins ara tenen qualificació forestal. Aquesta operació és, per a l'alcalde, un 'petit preu a pagar' a canvi de protegir tota la finca de Can Monmany, que té 78 hectàrees, entre sòl d'equipaments i forestal.

Lluís Recoder ha assegurat també que confia en què el conveni assolit es podrà tramitar sense entrebancs i rebrà el vistiplau de la Generalitat, un cop l'Ajuntament hagi fet arribar al govern català la proposta de modificació del PGM.

En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, que ha desvetllat que el seu govern porta dos mesos treballant per assolir un acord d'aquestes característiques. Turu es felicita pel conveni signat, que segons diu garanteix la màxima protecció per a la finca de Can Monmany i permet que Valldoreix guanyi gairebé un milió de metres quadrats on no es podrà edificar.

Montserrat Turu

L'acord garanteix la màxima protecció de Can Monmany i redueix el sostre d'equipament. És una satisfacció, perquè Valldoreix guanya quasi un milió de metres quadrats on només hi pot haver un equipament i zones forestals.


Pel que fa a la construcció de 27 xalets en uns terrenys propers, Turu diu que l'impacte ambiental d'aquestes edificacions és 'molt menor' al que hauria suposat construir tot el sostre edificable de la finca de Can Monmany.

L'acord signat entre l'Ajuntament, l'EMD i la família Gassó passarà pel proper ple municipal i també per la propera sessió plenària de la Junta de Veïns de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.