L'equip de govern busca finançament per construir la depuradora de Can Barata


  • Comparteix:

Els tràmits urbanístics del projecte ja s'han completat

Els tràmits urbanístics del projecte ja s'han completat

L'Ajuntament ha completat ja els tràmits urbanístics per iniciar la construcció de la depuradora de Can Barata. La fase d'execució de les obres, però, encara no té data d'inici per la dificultat de l'equip de govern de trobar finançament, després de la decisió de l'ACA de retirar els recursos econòmics que inicialment havia previst per aquest projecte.

El ple municipal d'abril ha aprovat el text refós del Pla Especial urbanístic i obra ordinària per a la construcció d'una depuradora al barri de Can Barata. D'aquesta manera, s'han finalitzat els tràmits de planejament per a la realització d'aquest projecte. La Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, havia retornat l'expedient a Sant Cugat i havia demanat que es completés amb un informe del departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i un altre de la conselleria de Cultura.

Després de l'aprovació al ple del text refós, el projecte de la depuradora de Can Barata ja està a punt per iniciar la fase de construcció. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Un cop obtinguts aquests informes, hem aprovat el text refòs, que ara s'envia a la Generalitat per a l'aprovació definitiva. Els tràmits de planejament ja s'han acabat.


Conesa ha advertit, però, que abans d'iniciar l'execució de l'obra cal solucionar el problema de la manca de finançament del projecte. I és que l'Ajuntament ha presentat al·legacions contra la decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de retirar el finançament previst per a la construcció de la depuradora. La tinenta d'alcalde de Territori qüestiona la decisió de l'ACA de suprimir una partida que ja estava programada.

Mercè Conesa

No discutim els criteris, el que discutim és que el 2003 hi hagués un finançament programat i que després es desprogramés. Hi havia un compromís amb els veïns i l'Ajuntament.


Conesa ha indicat que l'equip de govern està buscant altres vies de finançament per poder executar l'obra, i ha descartat, en principi, que els veïns de Can Barata hagin d'assumir part del cost. El pressupost del projecte és d'uns 150.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.