L'Ajuntament organitza diumenge una festa popular per ensenyar a la ciutadania el nou barri de Vulpalleres


  • Comparteix:

Una festa ciutadana servirà, aquest diumenge, per donar a conèixer a la ciutadania el nou barri de Vulpalleres. El mateix dia entraran en funcionament els dos nous vials de connexió amb la ciutat i amb l'AP7, la Via Augusta i l'avinguda de la Clota. L'acte servirà, a més, per presentar els nous equipaments del barri, la futura estació dels FGC i per posar les primeres pedres dels edificis d'habitatge públic municipal.

Un nou institut de secundària i una escola bressol, una sala de concerts, la vuitena estació dels FGC, un nou mercat municipal i un centre cívic a la masia de Can Canyameres. Aquests són els principals nous equipaments i serveis que tindrà el barri de Vulpalleres, que ja comença a ser una realitat, un cop finalitzats els treballs d'urbanització. A l'espera que arribin els primers residents -uns 10.000, segons les previsions municipals-, el sector s'obrirà al trànsit aquest diumenge, coincidint amb la festa ciutadana que ha organitzat l'Ajuntament per donar-lo a conèixer.

En concret, s'obrirà l'avinguda de la Clota, perpendicular a l'eix de l'AP7/B-30, i la Via Augusta, una nova 'ronda' que circula en paral·lel a l'autopista i que servirà, segons l'alcalde, Lluís Recoder, per descongestionar bona part del trànsit interior de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Estem creant una nova ronda important per a la ciutat. Molt del trànsit que utilitzava com a eix Rius i Taulet i la carretera de Rubí podrà utilitzar aquesta alternativa.


El barri de Vulpalleres tindrà un total de 3.353 habitatges, dels quals un 10% seran de protecció pública, tant de venda com de lloguer. La festa de presentació pública del barri s'aprofitarà per posar les primeres pedres dels tres edificis que construirà Promusa.

A més, Vulpalleres serà un barri de densitat mitjana i comptarà amb 170.500 metres quadrats de zones verdes. La més gran és el bosc tancat de Vulpalleres, amb una superfície de prop de 10 hectàrees. D'altra banda, en aquest sector s'han plantat 8.700 arbres i 34.500 arbustos. La regidora de Comunicació, Marta Subirà, afirma que el barri 'respirarà'.

Marta Subirà

Respira perquè hi haurà més fluïdesa en el trànsit, noves zones verdes, més comerç, un nou eix de vianants i 8 quilòmetres de carril-bici.


La festa ciutadana d'aquest diumenge començarà a dos quarts d'11 amb una bicicletada que sortirà de la plaça d'Octavià i arribarà fins al barri de Vulpalleres. Al llarg de tot el matí, un autobús enllaçarà aquest sector amb el centre de la ciutat cada 15 minuts, amb sortida als Quatre Cantons. Al barri de Vulpalleres hi haurà jocs i animació infantil, i un aperitiu popular a la una del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.