El TSJC ordena enderrocar tres xalets de Valldoreix construïts l'any 2001 en zona verda


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix enderrocarà tres xalets construïts l'any 2001 de manera irregular en zona verda. Així ho estableix una sentència del TSJC, que considera que les edificacions són nul·les de ple dret, ja que es van aixecar sense les llicències corresponents. L'EMD ha ordenat que les demolicions s'executin de forma 'imminent'. L'enderroc dels habitatges, promoguts per la immobiliària BEI, començarà d'aquí a 15 dies.

El màxim òrgan judicial de Catalunya ha confirmat l'ordre d'enderroc dels tres xalets, ubicats a la rambla Mossèn Jacint Verdaguer. Les cases les va construir l'any 2001 la promotora BEI Barcelona sobre una zona verda on no estava permès aixecar cap nova edificació.

La decisió del TSJC invalida els recursos contra tres sentències dels jutjats del contenciós-administratiu de Barcelona, que ordenaven l'enderroc de les cases.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, resumeix el contingut de la sentència.

Montserrat Turu

La sentència deixa molt clar que la llicència queda nul·la de ple dret.


La sentència, contra la qual no es pot presentar recurs, considera que la construcció dels xalets és un acte 'nul de ple dret' i resol que s'han de 'restituir les condicions anteriors' de la finca. Els terrenys, de 2.000 metres quadrats, només disposaven de llicències de rehabilitació per als edificis que ja existien en aquesta zona verda.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, subratlla que l'Ajuntament ja va advertir fa sis anys de les irregularitats en les llicències.

Mercè Conesa

L'Ajuntament ja va advertir fa sis anys que les llicències no estaven ajustades a la normativa i va instar l'EMD a prendre mesures.


Conesa ha afegit que té constància que l'EMD i la promotora dels immobles, BEI Barcelona, han negociat darrerament per intentar trobar una sortida al conflicte urbanístic.

La sentència també contempla que es derrueixi part de l'aparcament del Registre de la Propietat, construït en una part sobrant de les tres cases. Turu ha subratllat que l'enderroc del pàrquing començarà més tard, ja que cal buscar un nou espai on aparcar els vehicles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.