El ple municipal dóna llum verda a la creació del parc rural de Torre Negra


  • Comparteix:

Tots els grups municipals han aprovat el pla que permetrà convertir el sector de la Torre Negra en un parc rural, però han remarcat que la protecció d'aquest espai natural encara no està garantida. L'alcalde ha subratllat el consens que ha caracteritzat aquesta qüestió de ciutat, mentre els partits de l'oposició critiquen que tot el procés marxa a ritme lent.

Totes les formacions han destacat que aquest és un pas important cap a la protecció de Torre Negra. El text aprovat és una documentació complementària al pla que es va aprovar l'any 99 i que ara es tornarà a remetre a la Generalitat per l'aprovació definitiva. El tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, ha subratllat el consens de totes les forces polítiques, però ha recordat que ara s'haurà d'arribar a acords amb els actuals propietaris dels voltants de Torre Negra.

La Plataforma Cívica per la Protecció de Torre Negra ha intervingut al ple per donar suport al document. El seu portaveu, Kristian Herbolzheimer, ha remarcat els temors que encara hi ha sobre la protecció de l'espai natural:

Kristian Herbolzheimer

El consens social i polític sobre Torre Negra arrenca fa vuit anys i és preocupant que desprès de tant de temps estiguem encara fent tràmits d'aprovació


Els partits de l'oposició també han criticat que el procés és molt lent, i han posat sobre la taula els interrogants que encara queden oberts. L'alcalde Lluís Recoder ha agraït l'esforç de molts ciutadans que han buscat el consens per protegir TorreNegra, alhora que ha explicat que el procés s'ha endarrerit perquè hi ha hagut molts entrebancs:

Lluís Recoder

Hem estat molt de temps, però és que això de Torre Negra no és una frivollitat sinó que és una cosa molt seriosa, tot i que hi ha molta gent que ha pensat que era un divertimento


El portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha fet una crida perquè l'eufòria no porti els ciutadans a oblidar que encara no està garantida la protecció de Torre Negra:

Jordi Menéndez

No deixa de ser una paradoxa que quatre anys desprès estiguem aprovant la documentacó complementària de tot allò que fa quatre anys ja vàrem aprovar


Tant el PSC com l'equip de govern han subratllat que el cost que implicarà l'expropiació dels terrenys als actuals propietaris no pot recaure únicament sobre l'Ajuntament de Sant Cugat, i han remarcat que s'haurà d'aconseguir la implicació de la resta d'administracions per preservar aquest espai natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.